Viktor Bromer i legendens skygge

Michael Phelps fra USA vil tiltrække sig det meste af opmærksomheden i nattens finale.

Michael Phelps efter starten på semifinalen i 200 meter butterfly, hvor han blev nummer to. Ved de foregående tre Olympiske Lege har han vundet guld på distancen. (Foto: pool © Scanpix)

Når Viktor Bromer natten til tirsdag er med i OL-finalen på 200 meter butterfly, er der næppe ret mange andre end danskere, der skænker ham en tanke.

For over alt i verden i vil de flestes øjne være rettet mod amerikaneren Michael Phelps, der kan vinde sin OL-medalje nummer 24. Og bliver den af guld, vil det være nummer 20 for den svømmende legende, der har vundet langt mere end nogen andre i OL-historien.

Der er dog flere svømmere, der bejler til såvel guld som til de øvrige medaljer.

Hurtigst i semifinalerne var ungarske Tamas Kenderisi. Michael Phelps' tid var den næstbedste. Herefter kom ungarske Laszlo Cseh og Sydafrikas Chad Le Clos.

Michael Phelps glæder sig

Den 31-årige er ganske optimistisk forud finalen, og man kan jo også roligt sige, at han har en vis erfaring i den slags begivenheder.

- Nu skal jeg have god nats søvn, og så bliver det sjovt at kæmpe om medaljer i morgen, sagde Michael Phelps til amerikanske medier efter semifinalen.

Og den amerikanske svømmer ved godt, at finalen vil få enorm opmærksomhed.

- Jeg forventer i hvert fald, at der vil være en masse hype.

Det bliver spændende at se, hvordan Viktor Bromer tackler den hype - selv om den ikke direkte handler om ham.

Viktor Bromer fra det indledende heat i 200 meter butterfly. En distance, han vandt EM-guld på i 2014 og EM-sølv i 2016. (Foto: DAVID GRAY © Scanpix)

Danskeren havde den syvendebedste tid i semifinalerne, og det vil være en kæmpe overraskelse, hvis han ender på podiet.

Finalen i 200 meter butterfly afvikles 03.28 i nat.

Facebook
Twitter