Officiel udmelding: Derfor er vandet blevet grønt i Rio

OL-arrangørerne bekræfter, at det grønne vand i det olympiske springbassin skyldes alger.

OL-arrangørerne bekræfter, at det er et alge-udbrud, der er skyld i bassinets grønne farve. (Foto: CHRISTOPHE SIMON © Scanpix)

Et af OL’s største mysterier syntes løst.

Grunden til, at vandet i det olympiske springbassin de sidste par dage er gået fra klorblå til grumset grøn, er, at antallet af alger i vandet er steget kraftigt.

Det skriver OL-arrangørerne i en officiel udtalelse, hvor man samtidig understreger, at det ikke er farligt for atleternes helbred.

- Tests er blevet foretaget i det olympiske springbassin, efter at farven i vandet har ændret sig, og tests viser, at det ikke er farligt for atleternes helbred.

- Forandringen i vandets farve skyldtes et øget antal alger i bassinet som et resultat af øget brug af bassinet de seneste uger. OL-arrangørerne har behandlet bassinerne og farven og alge-niveauet er blevet forbedret, og det forventes at være tilbage på normalt niveau snarest, skriver OL-arrangørerne i en pressemeddelelse.

Til trods for, at arrangørerne siger, at det øgede antal alger ikke går ud over atleternes helbred, så har blandt andet de tyske synkronsvømmere udtalt, at de gør sig umage for ikke at få vandet ind i næse og mund.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk