Tennis-underdog vinder første OL-guldmedalje til Puerto Rico nogensinde

Unge Monica Puig tog guldet fra Kerber, der ellers kan prale af at have vundet over selveste Serena Williams.

I dag - den 14. august 2016 - bliver en historisk dag for puertoricanerne, efter tennisspilleren Monica Puig sikrer landet den første OL-guldmedalje nogensinde.

Hun vinder 6-4 4-6 6-1 over tyske Angeligue Kerber, efter et nervepirrende tredje sæt foran et stemningsfuldt publikum.

Monica Puig, der lavede over 50 vinderslag i finalen, gjorde det klart, at at tennisverden kommer til se meget mere til hende i fremtiden, efter at hun i nat dansk tid spillede sit livs kamp.

Tyske Kerber spillede ikke dårligt, men 22-årige Puig beviste i den grad, at hendes tennisfærdigheder dækker hele paletten.

Der var ellers drama til det sidste. Lige som det lignede en sikker sejr til Puig, kom hun under pres af en pludselig overskudsagtig tysker, der lod til at have indset, at det var alt eller intet.

I sidste ende kunne tyskeren dog intet stille op. Puig demonstrerede et imponerende højt niveau, og både forhånd og baghånd sad lige i skabet.

Det var ellers ikke miss-hvem-som-helst puertoricaneren var oppe i mod. Tidligere på året vandt 28-årige Angelique Kerber til stor overraskelse sin første Grand Slam-titel efter en sejr over storfavoritten Serena Williams ved Australian Open i Melbourne.

Mere om Monica Puig

  • Som teenagere var Puig den første kvinde nogensinde til at repræsentere Puerto Rico i tredje runde af en Grand Slam-turnering. En måned senere nåede hun til fjerde runde i Winbledon.

  • Puig er også første useedet kvinde, der vinder singletennis ved OL siden 1988. Hun ligger nummer 34 på verdensranglisten.

Facebook
Twitter