TOP 10 Legenes største kvindelige stjerner

Den 19-årige amerikanske gymnast Simone Biles blev ifølge Marco de los Reyes OL's dronning.

Simone Biles (til venstre) var den store oplevelse i gymnastikkonkurrencerne. Katie Ledecky (øverst til højre) vandt fire guldmedaljer i det olympiske svømmebassin, mens sprinteren Elaine Thompson vandt to guld og en sølv.

De Olympiske Lege i Rio de Janeiro er slut, og dermed er der sat punktum for mere end to ugers konkurrencer, hvor sportsfolk fra hele verden har kæmpet om medaljer.

Mange af den har sat et markant aftryk legene, og det er naturligvis først og fremmest dem, der huskes mange år frem.

Herunder er mit bud på de største kvindelige atleter ved Legene i London.

Listen bygger på stjernernes præstationer, niveau og netop det aftryk, de har sat på legene, og her spiller det selvfølgelig ind, hvilken sportsgren de kommer fra. Da atletikken eksempelvis er den største sport ved OL, er det som regel også her, at de fleste stjerner findes.

1. Simones Biles, USA Levede op til de store forventninger og vandt hele fire guldmedaljer og en af bronze. Var ganske suveræn i mangekampen og beviste, at hun er de seneste mange års bedste kvindelige gymnast i verden. Er hun tilmed den bedste nogensinde? Ja, det er der faktisk mange, der mener.

2. Katie Ledecky, USA Satte en tyk streg under sin status som verdens bedste kvindelige svømmer. Vandt guld i 200, 400 og 800 meter fri samt 4x200 meter og sølv i 4x100 meter fri.

3. Elaine Thompson, Jamaica OL's sprinterdronning. Vandt ikke uventet guld på 100 meter, mens det var en lille overraskelse, at hun også snuppede guldet på 200 meter foran Hollands Dafne Schippers. Vandt desuden sølv på 4x100 meter.

Katinka Hosszu bliver kaldt for "jernladyen". (Foto: DEAN LEWINS © Scanpix)

4. Katinka Hosszu, Ungarn Den bedste kvindelige allround-svømmer, der findes i dag. Vandt guld i 100 meter rygcrawl samt 200 og 400 meter medley. Det blev desuden til sølv i 200 meter rygcrawl. 5. Almaz Ayana, Etiopien Skar hele 14 sekunder af den eksisterende verdensrekord, da hun på atletikkens første dag vandt guld på 10.000 meter. Vandt bronze på 5.000 meter.

6. Monica Puig, Puerto Rico Vandt overraskende kvindernes tennisturnering. I finalen besejrede hun tyskeren Angelique Kerber. Serena Williams var på forhånd storfavorit, men røg tidligt ud.

Monica Puig lige efter at sejren er hjemme i OL-finalen. (Foto: LUIS ACOSTA © Scanpix)

7. Danuta Kozak, Ungarn Vandt hele tre guldmedaljer i kajak - alle på 500 meter. I henholdsvis enerkajak, toerkajak og firerkajak.

8. Anita Wlodarczyk, Polen Vandt guld i hammerkast og forbedrede i løbet af finalen sin egen verdensrekord.

9. Kaori Icho, Japan Ved legene vandt hun guld i brydning, og dermed blev hun den første kvinde til at vinde guld fire gange i træk i en individuel sport. Den første mand til det var sejleren Paul Elvstrøm tilbage i 1960.

Kaori Icho fejrer sin finalsejr i 58 kilokassen. (Foto: Jack guez © Scanpix)

10. Clarissa Shields, USA Mellemvægter, der blot var 17 år, da hun i 2012 vandt OL-guld i boksning. Har gentaget triumfen i Rio de Janeiro og blev dermed den første amerikanske bokser til at genvinde en OL-titel.

Herunder kan du komme med dit bud, hvem der har været OL's største kvindelige stjerner!

FacebookTwitter