VIDEO Tre ikoniske øjeblikke med den olympiske ild

Mindet om den olympiske ild har brændt sig fast på mange nethinder. I aften sker det igen.

Det er ikonisk og smukt, når den ceremonielle tradition omkring den olympiske ild folder sig ud. Simpelthen.

De berømte flammer er sammen med ringene symbolet på OL, og i aften åbnes det første OL i Brasilien med endnu en kontrolleret og nøje planlagt ildspåsættelse. Mange gætter og håber på, at fodboldlegenden Pelé får æren af at tænde flammen i Rio – ligesom bokselegenden Muhammad Ali gjorde det i Atlanta i 1996.

Det øjeblik, hvor parkinsonramte Muhammad Ali tænder sin fakkel og sender den mytiske ild på himmelflugt, har brændt sig fast i erindringen hos mange. I klippet herover kan du se eller gense et af de mest ikoniske øjeblikke med den olympiske ild.

Til lands, til vands og i luften

I klippet fortæller kommentatorerne Carsten Werge og Flemming Toft også om hvordan ilden blev tændt fire år tidligere. Det skete nemlig med bue og pil, og på den led er de olympiske lege Barcelona og Atlanta gode repræsentanter for den opfindsomhed, der har udviklet sig omkring åbningsceremonien.

Ved det seneste OL i London var ceremonien omkring den olympiske ild også ganske speciel. David Beckham kom sejlende med en fakkel, hvorefter han overdrog ilden til den tidligere roer Sir Steven Redgrave, som førte den ind på det olympiske stadion.

Herefter blev flammen tændt af syv unge atleter, inden de 206 ildkugler blev samlet til én stor flamme.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk