Sara Slott frygter formen inden karrierens sidste løb ved OL: ‘Det er ikke særlig rart’

En akillesseneskade har forhindret Sara Slott Petersen i at teste konkurrenceformen inden OL.

Når man sætter barren højt, er der også risiko for, at det går galt.

Det har Danmarks bedste kvindelige hækkeløber, Sara Slott Petersen, lært gennem sin 12 år lange karriere.

Senest i juni, da en akillesseneskade afholdt hende fra at deltage i fem konkurrencer, som ellers skulle have været optakten til OL i Tokyo.

Et OL, hvor Sara Slott Petersen vil løbe over målstregen for sidste gang.

Den rutinerede atlet plejer ellers at tage velforberedt til store stævner med både formen i top og nerverne i ro. Blandt andet ved OL i Rio i 2016, hvor det sensationelt blev til en sølvmedalje på 400 meter hæk.

- Jeg plejer at konkurrere op til de store stævner, hvilket har givet mig en god fornemmelse af, hvad jeg kan. Det er ikke særlig rart at mangle det inden OL, og det gør mig nervøs, siger hun.

Sara Slott Petersen er ovre skaden og har umiddelbart en god følelse inden det indledende løb lørdag, men den utestede form har plantet en frygt i maven hos den 34-årige hækkeløber for, at hun ikke kommer til at nå barren, hun har sat op for sig selv.

For Sara Slott Petersen vil slutte af med manér, og selvom fokus lige nu er på det indledende heat, som hun ved VM i 2019 blev diskvalificeret i, er ambitionen og håbet nu at løbe med i alle tre løb. Indledende, semifinale og finale.

- Der er ingen tvivl om, at det er min drøm at kunne slutte af i en finale. Det ville være et flottere punktum, end hvis jeg bliver smidt ud i indledende, fordi formen ikke er bedre. Men diskvalificeringen dengang lærte mig, at intet er givet, lige meget hvor god form du er i.

Sara Slott Petersen vandt sølv i 400 meter hækkeløb i Rio i 2016. (Foto: GONZALO FUENTES © Scanpix Denmark)

OL i 2021 var det eneste rigtige

Inden coronapandemien kom, var fremtidsplanerne for 2021 allerede lagt, og elitesporten var for første gang, siden Sara Slott Petersen begyndte til atletik som 14-årig, ikke inkluderet.

Hun ville indstille karrieren efter et OL i 2020, og så skulle sønnen Tobias have en lillebror eller –søster. Noget, topatleten glædede sig til.

Så da corona rykkede OL et år frem, gik de første par dage med at beslutte, om Sara Slott Petersen ville udskyde den familieforøgelse, hun længe havde drømt om, et år mere. Men efter så mange år på internationalt topniveau kunne det ikke bare slutte med corona.

OL i 2021 var det eneste rigtige.

- Så var der ingen slinger i valsen. Det blev bare en ny dato for mig at fokusere på og gøre mig klar til. Og så er det ikke sådan, at jeg til træning har tænkt: ’Ej, jeg kunne være færdig nu.’ Hvis jeg sætter mig for noget, så gør jeg det, siger hun.

Sara Slott Petersen har ikke set sig tilbage siden og har haft det godt med sin beslutning. Selvom der ligger et stort kontroltab i uvisheden om sin egen præstation inden det afgørende moment, har hun erfaringen til ikke at gøre tingene mere kompliceret, end de er.

- Jeg skal ud og løbe 400 meter og springe ti gange. Det har jeg gjort en million gange før, og jeg skal gøre det, så godt jeg kan.

Sara Slott Petersen i aktion ved OL i Rio i 2016. (Foto: DAVID GRAY © Scanpix Denmark)

Vildt stolt af sin karriere

Så ukompliceret kan en international topatlets sidste stævne gøres. Og det er ikke anderledes, når det kommer til følelserne.

Sara Slott Petersen forbereder sig fuldstændig på samme måde, som hun gjorde inden OL i Rio, og selvom hun ved, at allerede det indledende heat lørdag kan blive hendes sidste løb, har hun ikke skænket det store farvel en tanke.

- Det er overhovedet ikke svært at holde følelserne tilbage. Jeg havde troet, det ville være mere emotionelt, end det er, men det er ikke sådan, at jeg står og kigger mig selv i spejlet og tænker: ´Nu er det lige om lidt.´

- Men det kan være, jeg kommer til det, når jeg stå på banen, siger hun.

I stedet er tankerne som til et hvert andet løb på alle de fejl, Sara Slott Petersen kan risikere at begå. Men hækkeløberen er sikker på, hun nok skal få samlet sig selv, når hun står på stregen lørdag.

For hun ved, at hvis drømmen om en finaleplads ikke lykkes, betyder det ikke det store i en lang karriere med OL-sølv og EM-guld.

- Uanset hvad kommer jeg til at være vildt stolt over min karriere. Stolt over alt det, jeg har opnået, og det aftryk, jeg har sat.

FacebookTwitter