Se tabellen: Her er de danske OL-medaljer

Få overblikket over de danske medaljer til Tokyo 2020.

(Foto: © (c) Ritzau Scanpix)

Danmark har vundet 11 medaljer i alt under dette OL. Herunder er den samlede medaljetabel og derunder fordelingen af de danske medaljer.

Se de danske medaljer her:

Guld

Sejlsport: Anne-Marie Rindom

Efter en nervepirrende medaljesejlads tog Anne-Marie Rindom guldet i Laser Radial. Det er en flot forbedring af danskerens bronzemedalje fra OL i Rio i 2016. Se højdepunkter her.

Badminton: Viktor Axelsen

På suveræn vis udraderede Viktor Axelsen kinesiske Chen Long. Axelsen tabte ikke et eneste sæt i OL-turneringen, og finalen blev vundet i overbevisende stil med cifrene 21-15, 21-12. Se et sammendrag af finalen her.

Banecykling: Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv, parløb

De danske cykelryttere levede op til favoritværdigheden og tog OL-guldet i parløb på cykelbanen. Se højdepunkter fra finalen her.

Sølv

Skeetskydning: Jesper Hansen

Danskeren fik akkurat klemt sig med i den olympiske finale på sjette og sidste mandat. Og i finalen leverede han fornemt og vandt sølv efter amerikaneren Vincent Hancock. Se finalen her.

Banecykling: 4000 meter holdforfølgelsesløb

Danmark var storfavorit, men i finalen var Italien hurtigst og satte ny verdensrekord. Derfor må Frederik Rodenberg, Niklas Larsen, Rasmus Lund og Lasse Norman Hansen nøjes med sølv. Se finalen her.

Banecykling: Amalie Dideriksen og Julie Leth, parløb

Danskerne var stærke i løbets sidste halvdel og tog sammen med de suveræne briter og russerne en omgang på feltet og dermed 20 point. Nok til en historisk sølv-medalje. Se højdepunkter her.

Håndbold: Herrerlandsholdet

Danmarks håndboldherrer kan ikke længere kalde sig forsvarende olympiske mestre. Således mislykkedes forsøget på at forsvare titlen fra Rio i 2016, da Frankrig vandt OL-finalen med 25-23. Se et sammendrag af finalen her.

Bronze

Roning: Frederic Vystavel og Joachim Sutton, toer uden styrmand

Duoen lignede på forhånd ikke et oplagt bud på en dansk medalje, men de imponerede. I finalen lagde danskerne sig tidligt blandt de forreste og det holdt helt frem til målstregen. Se højdepunkter her.

Svømning: Pernille Blume, 50 meter fri

Den danske svømmestjerne var spået til endnu en OL-medalje, og der var pres på hende efter guld i Rio 2016. Det tøjlede danskeren fint og blev nummer tre i finalen i 50 meter fri. Se finalen her.

Kajak: Emma Aastrand Jørgensen, 200 meter enerkajak

For andet OL i træk tager den 25-årige kajakroer en olympisk medalje. Efter målfoto om sølvmedaljen måtte Emma Aastrand Jørgensen dog nøjes med en flot bronzemedalje. Se finalen her.

Kajak: Emma Aastrand Jørgensen, 500 meter enerkajak

Emma Aastrand var kun sjettebedst halvvejs i finalen, men sejlede sig op de sidste 250 meter og endte på tredjepladsen efter Lisa Carrington og Tamara Csipes. Se finalen her.

Kilder: Ritzau, DIF