Sportsdomstol: Russiske atletikudøvere kan udelukkes fra OL

Den internationale sportsdomstol CAS fastslår, at IOC må udelukke russiske atleter.

Den Internationale Sportsdomstol (CAS) afviser 68 russiske atletikudøveres anmodning om at komme til OL i Rio de Janeiro. Det oplyser CAS torsdag formiddag. Dermed ligger det fast, at de 68 atletikudøvere ikke kommer med til OL i august.

- CAS har afvist anmodningen fra den russiske olympiske komité og 68 russiske atleter, siger en talsmand fra CAS.

De russiske atleter er havnet i en kollektiv udelukkelse fra det internationale atletikforbund efter, at det russiske sportsministerium er blevet taget i at hjælpe med omfattende dopingsnyd. Sportsministeriet har været med til at skjule positive dopingprøver og byttet dem ud med negative prøver.

Flere udelukkelser på vej?

De 68 atletikudøvere har via sportsdomstolen CAS forsøgt at få rettens ord på, at man ikke kan lave en samlet udelukkelse af de russiske atleter. Men det kan man altså godt, fastslår CAS.

Det internationale atletikforbunds udelukkelse af de russiske atletikudøvere skete helt tilbage i november måned, og dagens afgørelse fra CAS er særligt interessant, fordi Den Internationale Olympiske Komité (IOC) indtil nu har afventet CAS' afgørelse.

- IOC vil undersøge de juridiske muligheder for en kollektiv udelukkelse af alle russiske idrætsfolk i forhold til retten til individuel sagsbehandling, har IOC tidligere oplyst.

Dagens afgørelse åbner altså for eventuelle kollektive udelukkelser i andre sportsgrene end atletik.

Ifølge en række internationale medier vil IOC sandsynligvis lade det være op til de enkelte forbund, f.eks. det internationale svømmeforbund eller bokseforbund, at tage stilling til om russiske atleter skal udelukkes kollektivt på grund af dopingmistanke.

Hele det russiske OL-hold tæller 387 atleter.

Facebook
Twitter