Udsat OL bliver dyr fornøjelse for Team Danmark: 'Vi kan ikke bruge pengene to gange'

Udskydelsen af OL til 2021 bliver omkostningsfuldt for Team Danmark, siger Lone Hansen.

- Det vil selvfølgelig både være omkostningstungt og ressourcetungt at holde skruen i vandet i et år mere, siger direktør i Team Danmark, Lone Hansen. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

Tirsdag blev det meldt ud, at de olympiske lege til sommer i Tokyo, bliver udskudt til endnu ikke fastlagte datoer i 2021, dog senest om sommeren. Med blot fire måneder til den oprindeligt planlagte start er mange atleter og støtteorganisationer inde i den sidste forberedelsesfase.

Men nedlukningen af sportsfaciliteter og opfordringen til at isolere sig selv, har ikke gjort noget godt for atleternes forberedelse. Derfor kommer udskydelsen som en lettelse for Team Danmarks direktør, Lone Hansen.

- For det første er det jo en lettelse at få det pres væk fra en lang række af topatleterne, der har skullet prøve at holde sig i gang under de her vilkår og kunne se, at der jo står sådan en stor præstation og blinker et par måneder fremme, så på den måde er det en lettelse.

- Det er en meget stor omstilling og det har meget stor betydning for hver enkelt af atleterne, som også har været i spil til OL. Der er jo mange, der forbereder sig, og stadig har håbet på kvalifikation. Det er et fokus, der er kæmpestort. Man skal jo forstå, at mange af de her atleter har arbejdet på det i to, fire, otte år for at arbejde frem mod sådan en begivenhed, siger hun.

Tirsdag blev OL i Tokyo udsat til 2021. (Foto: STOYAN NENOV © Scanpix)

Skal omtænke og samle op

Det er dog ikke kun for atleterne, at udskydelsen af de olympiske lege har konsekvenser. Også Team Danmarks arbejde med atleterne frem mod legene, skal nu revurderes, forklarer Lone Hansen.

- Nu går der en masse arbejde i gang for at få samlet op og kigget på alle de ting, som vi skal til at håndtere.

- Det er lige fra træningsprogrammer, karriereplaner, til ansættelse af de trænere og ledere, der skal understøtte atleterne, at der er faciliteter til rådighed, at deres udstyr er i orden. Det er hele vejen rundt om den enkelte atlet, at vi skal nu til at omtænke og samle op, siger Lone Hansen.

Når støvet har lagt sig, kan Team Danmark begynde at gøre status over ressourcerne. Både dem, der allerede er brugt på træningslejre, der skulle have været optakt til legene, men også dem, der er tilbage, og nu skal strække sig frem til 2021.

- Det vil selvfølgelig både være omkostningstungt og ressourcetungt nu at skulle holde skruen i vandet i et år mere, i forhold til, at det var så tæt på, at vi skulle have bonus af hele den indsats, der er blevet gjort. De seneste, ikke bare et år, men flere år.

- Vi kan jo ikke bruge pengene to gange, så vi har jo brugt en masse ressourcer og økonomi på forberedelserne til det her, men der er ikke noget, der er spildt på den måde. Vi får nogle erfaringer ud af det, og så bygger vi ovenpå. Men vi kommer til at skulle finde nogle nye veje og måder at gå på, for at kunne fokusere på et OL, der nu ligger et år fremme i tiden, siger Lone Hansen.