Verdens bedste par kan gå efter mere guld til Danmark: ’Jeg ser dem igen til OL i 2024’

Selvom Michael Mørkøv og Lasse Norman Hansen har været på toppen i mange år, kan det meget vel være, at vi ser dem igen til det kommende OL.

Lasse Norman Hansen og Michael Mørkøv kan tage en OL-tur mere, hvis man spørger Alex Rasmussen. (Foto: © ODD Andersen, Ritzau Scanpix)

36 år og olympisk mester. Det lyder som det perfekte sted at stoppe.

Men DR Sportens ekspert på banecykling under OL, Alex Rasmussen, vil ikke blive overrasket, hvis Michael Mørkøv er en del af det danske banelandsholds jagt på medaljer ved OL i Paris i 2024.

- Jeg vil ikke udelukke, at Mørkøv er til stede igen i Paris. Tre år er jo ikke lang tid. Han er under 40 næste gang. I den her disciplin kan man godt levere, selvom man er i sin karrieres efterår. Det er ikke en så eksplosiv disciplin. Det er hans udholdende, han lever på ud over sin cykelforståelse, siger Alex Rasmussen.

Til den tid vil Michael Mørkøv være 39 år, og den nykårede olympiske mester har endnu ikke udtrykt hverken for eller imod at komme tilbage om tre år.

Hans partner, Lasse Norman Hansen, vil være fyldt 32 år, når vi kommer til Paris, og der skal komme udfordrere, hvis ikke den stærke duo skal være Danmarks bedste bud på en OL-medalje i parløb.

- Hvis der ikke er nogen nye unge ryttere, som kommer frem, så ser jeg Michael og Lasse køre igen i 2024, siger Alex Rasmussen.

Se danskerne vinde guld i parløb her:

- Mørkøvs teknik og hans udholdenhed kan føre ham langt. Det, at han kører landevej, gør en forskel for hans udholdenhed. Så hvis han fortsætter med det, ser jeg også Michael køre igen til næste OL.

Lasse Norman Hansen har nu tangeret Eskild Ebbesen, Niels Ditlev Larsen og Lars Jørgen Madsen som den mest vindende danske OL-atlet med fem medaljer.

Det hele startede med OL-guld i omnium i London i 2012. Derudover vandt han bronze i samme disciplin i 2016 i Rio og bronze i holdforfølgelsesløb. Og så altså sølv her i Tokyo i holdforfølgelsesløb og guldmedaljen i parløb.

To danskere på podiets øverste trin i Tokyo. (Foto: © CHRISTIAN HARTMANN, Ritzau Scanpix)

- Det er rigtig stort for Lasse Norman, fordi han aldrig rigtig fik gang i landevejskarrieren. Han har forsøgt, men han har indset, at de store resultater kommer på banen. Han vil have mere på banen, og derfor kommer han til at være der igen i 2024, siger Alex Rasmussen.

- Han er bare den bedste banerytter i verden. Siden 2012. Hans hurtighed, snuhed, fandenivoldskhed. Han er det perfekte mix for en banerytter.

Det danske banehold har nu hentet tre medaljer ved dette OL. To af sølv og en enkelt guldmedalje. Der er en sidste chance for medalje i morgen tidlig, når Amalie Dideriksen deltager i kvindernes omnium.