VIDEO Følg ni atleters kamp for OL-kval i ny dokumentarserie

Det kræver noget helt særligt at kvalificere sig til OL. DR har fulgt ni atleters vej til Rio.

Gennem det seneste år har DR fulgt ni danske OL-aspiranter og deres kamp for at kvalificere sig til verdens største sportsbegivenhed OL. For hvad skal der egentlig til for at blive én af de udvalgte? Og hvem ender med at få billetten til Rio?

I videoen herover kan du få en forsmag på hvad der venter i de otte afsnit, der kommer helt tæt på nogle af Danmarks største sportsstjerner.

De ni medvirkende atleter er:Roerne Rasmus Quist og Mads Rasmussen, drømmer om at skrive historie og vinde OL-guld endnu engang. Men samtidig skal de begge leve op til rollen som familiefædre i hverdagen.Banerytteren Casper Pedersen, kæmper for sit første OL. Men der er mange om buddet, og konkurrencen for at komme med på det danske 4 km-hold er benhård.Håndboldprofilen Jesper Nøddesbo, håber på at blive udtaget til sit livs sidste OL, inden karrieren slutter.Sejlerne Ida Marie Baad og Marie Thusgaard er dobbelte europamestre, men de skal kæmpe mod to andre danske både om retten til at repræsentere Danmark ved OL.Svømmeren Pernille Blume kæmper for at klare tidskravet, så hun kan komme med til sit andet OL. Men samtidig kæmper hun også en indre kamp med sig selv for at bevare motivationen til de mange træningstimer.Maratonløberen Abdi Ulad skal forsøge at kvalificere sig til OL i sit bare andet maratonløb.Dressurrytteren Anna Kasprzak vil gerne være en del af det danske dressurlandshold, som skal til Rio. Men spørgsmålet er, hvilken hest hun skal satse på, og om hun i det hele taget har et valg.’Rejsen til Rio’ sendes i otte afsnit på DR1 – tirsdage og onsdage omkring klokken 22.00 i ugerne 28-31. Første gang i aften.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk