Ottesen i chok efter træner-stop

Jeanette Ottesen er slået helt ud af landstræner Shannon Rollasons beslutning om at stoppe.

Dansk svømning er nærmest i chok, efter at Shannon Rollason har meddelt, at han stopper efter VM i december.

- Lige nu er vi meget skuffede og kede af det. Vi skal lige sunde os lidt, lyder det fra Pia Holten, direktør i Dansk Svømmeunion.

Shannon Rollason har siden marts siden år været NTC-cheftræner og stået for den daglige træning med landsholdssvømmerne.

Jeanette Ottensen, der for bare tre uger siden vandt to guldmedaljer ved EM i Berlin, er så rystet, at hun er i tvivl om, hvad der nu skal ske med karrieren.

- Jeg er helt mundlam. Det sidste halve år har været det bedste i min karriere, og jeg er frygteligt ked af det. Han er den største træner, jeg har haft. Han forstod mig og forstod, hvordan jeg skulle trænes. Lige nu ved jeg ingenting, siger Jeanette Ottensen.

Overvejer at flytte med

Skal det forstås sådan, at du ligefrem overvejer at indstillere karrieren?

- Jeg ved det ikke. Jeg ved bare, at han er den bedste træner, og der er ikke nogen, der kan måle sig med ham. Så jeg ved ikke, hvad Svømmeunionen kan komme op med, for at jeg skal blive ved med at svømme, siger Ottensen og fortsætter:

- Jeg bliver nødt til at få en træner, der kan måle sig med dét, han kan. Ellers må jeg jo flytte til Australien med ham, siger hun.

Familien trives ikke i Danmark

Det er af familiære årsager, Rollason vender hjem til Australien til nytår. Hans familie trives ikke i Danmark, og det har fået ham til at stoppe før tid.

- Han har vist sig at være en kæmpe kapacitet og netop været med til at få os igennem det bedste danske europamesterskab nogensinde. Vi må samle stumperne op og finde ud af, hvad vi gør. Lige nu vil vi godt have lov til at være lidt kede af det, siger Pita Holten til DR Sporten.

Svømme-direktøren blev ligesom svømmerne overrasket, da hun fik at vide, at Shannon Rollason stopper knap to før tid.

- Vi havde håbet, at han ville være med os hele vejen til OL i Rio. Derfor er der jo ikke lagt nogen planer for, hvad der nu skal ske. Men vi har før vist, at når vi er ramt af modgang, skal vi nok finde en løsning. Det gjorde vi også, da Paulus Wildeboer stoppede. Det er ikke godt, men vi skal nok finde en løsning. Vi har jo et attraktivt landshold, siger Pia Holten.

Shannon Rollason har officielt titel af cheftræner for det nationale træningscenter (NTC) i Bellahøj, men har fungeret som den daglige træner for de bedste danske svømmere.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk