Ottesen vil svømme for penge i efteråret

Jeanette Ottesen dropper sommerferien og rejser i stedet til World Cup-stævner i hele verden.

Jeanette Ottesen vil ud at tjene penge på sin svømning. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Efter mange måneders hård træning og et langt OL-stævne i svømning kunne Jeanette Ottesen godt tillade sig at holde en lang sommerferie.

Men VM-guldvinderen på 100 meter fri skubber ferien til senere for i stedet at prøve at tjene lidt ekstra til bankkontoen.

- Nu skal jeg lige ud at få tankerne på noget andet, men så regner jeg med at svømme hele World Cup-serien, og så tager jeg nok en lidt længere ferie hen over jul og nytår, og så må vi se, siger Ottesen.

De otte World Cup-stævner er placeret i oktober og november og foregår steder som Doha, Stockholm, Beijing, Berlin og Tokyo.

- Jeg satser mere på World Cup, fordi man kan tjene nogle penge og have det sjovt.

- Hvis det går godt, kan man tjene godt. Både i form af præmiepenge, og så betaler min sponsor Tyr også ekstra, hvis det går godt, siger hun.

Præmien for at vinde en enkelt disciplin ved et World Cup-stævne er 1500 dollar. Og når man som Ottesen kan stille op i fire discipliner, kan det godt løbe op.

Samtidig er der store penge at vinde, hvis man placerer sig godt i den samlede World Cup-stilling.

Svenske Theresa Alshammar vandt serien sidste år, og kan danskeren kopiere den bedrift, bliver det belønnet med hele 100.000 dollar (godt 600.000 kroner).

Når World Cup-sæsonen slutter, venter både de europæiske kortbanemesterskaber i franske Chartres i slutningen af november og de tilsvarende verdensmesterskaber i Istanbul midt i december.

Her har Ottesen endnu ikke gjort op med sig selv, om hun stiller op.

Facebook
Twitter