OVERBLIK Nye coronatiltag rammer dansk idræt

Myndighedernes anbefalinger berører et væld af danske idrætsgrene.

(Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Statsministeren og de danske sundhedsmyndigheder har iværksat en række tiltag, som skal minimere spredningen af coronavirusset.

Det kommer i høj grad til at påvirke dansk idræt i den kommende tid.

Herunder får du et overblik over, hvilke danske sportsgrene, der rammes af de nye coronatiltag.

OBS: Listen opdateres løbende.

Kampene i landets bedste fodboldrækker

Alle superligakampe bliver nu berørt af corona-tiltag. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Divisionsforeningen lukker nu ned for al fodbold i de næste to uger. Det gælder for de tre bedste rækker 3F Superliga, NordicBet Liga og 2. Division, skriver Divisionsforeningen torsdag i en pressemeddelelse.

Det samme gælder for kvindernes to bedste rækker.

Alle fodboldkampe i Danmark organiseret af Dansk Boldspil-Union er aflyst til og med d. 13. april.

Men klubberne må selv bestemme, om de vil fortsætte med at træne sammen for at holde sig klar til, at sæsonen genoptages.

Det understreger Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen.

- Det er op til den enkelte klub, hvordan man håndterer dagligdagen, siger han til Ritzau.

Danske landskampe aflyst

Landsholdet skal ikke i aktion i marts. (Foto: © LISELOTTE SABROE, Liselotte Sabroe)

Det danske fodboldlandsholds testkampe mod Færøerne og England senere i marts er blevet aflyst. Det skriver Dansk Boldspil-Union (DBU) på sin hjemmeside.

Kampen mod Færøerne skulle spilles 27. marts, mens testkampen mod England skulle have fundet sted på Wembley 31. marts.

Svømmeres OL-kvalifikationsstævne aflyses

Danish Open i slutningen af marts måned er blevet aflyst, skriver Dansk Svømmeunion. Det var et af de stævner, hvor danske svømmere havde mulighed for at kvalificere sig til sommerens OL. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Et af de danske specialforbund, hvor OL-nåleøjet er særligt lille, er hos Dansk Svømmeunion. Her har svømmerne to muligheder - Danish Open i slutningen af marts og Svim Open i april - til at svømme tider, der kvalificerer dem til Legene i Tokyo. Begge er nu aflyst.

- Vi ved, at det sætter mange tanker og bekymringer i gang. Her må vi blot understrege, at vi er i tæt kontakt med såvel FINA, Danmarks Olympiske Komité (DIF) og Team Danmark for at danske svømmere vil få mulighed for at kvalificere sig til sæsonens internationale mesterskaber – her ikke mindst OL, skriver Dansk Svømmeunion på sin hjemmeside.

Alle danske håndboldkampe aflyses

Samtlige håndboldkampe i Danmark er aflyst de kommende 14 dage, oplyser Dansk Håndbold Forbund. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Alle håndboldkampe under Dansk Håndbold Forbund samt de tre distriktforbund (Håndbold Region Øst, Fyns Håndbold Forbund og Jydsk Håndbold Forbund) er blevet aflyst de kommende 14 dage.

Det skrev DHF på sin hjemmeside onsdag aften.

- Det har bestemt ikke været nogen nem beslutning, og vi er rigtigt kede af det på vegne af de mange håndboldglade danskere, der nu må se langt efter halgulvet. Omvendt står vi i en exceptionel situation, hvor vi alle har et ansvar for at opføre os ansvarligt. Og for os er det blandt andet lig med at undgå den tætte kropskontakt, som håndbold medfører, siger generelsekretær i Dansk Håndbold Forbund, Morten Stig Christensen, om beslutningen.

Basketballligaer suspenderes

De danske basketballligaer er foreløbigt suspenderet til og med 22. marts. (Foto: © Søren E. Alwan, Scanpix)

Den første spiller på et basketballhold er testet positiv for coronavirus, skriver Dansk Basketball Forbund på sin hjemmeside.

I lyset af de seneste dages udvikling har forbundet derfor valgt at suspendere turneringen foreløbigt indtil 22. marts.

Ligaens bestyrelse vurderer, at det kun bliver mere alvorligt herfra, og at det eneste rigtige er at suspendere turneringen de næste to weekender, lyder det i en pressemeddelelse.

Det internationale basketballforbund, FIBA, lukker også ned for alle turneringer, så Bakken Bears' europæiske eventyr er lukket ned for nu.

Desuden er kvindernes sæson ovre i Danmark, da forbundet har valgt at droppe turneringen.

Team Esbjerg og Aalborg Håndbold i Champions League

Team Esbjergs Champions League-kamp bliver berørt af regeringens corona-plan. (Foto: © Tibor Illyes, Scanpix)

I slutningen af måneden, 29. marts, skal Aalborg Håndbold spille Champions League-ottendedelsfinale mod Porto. I første omgang har Aalborg Håndbold meddelt, at kampen bliver spillet uden tilskuere.

Dansk Håndbold Forbund meddelte onsdag, at alle håndboldkampe i alle rækker fra liga og nedefter er aflyst de kommende 14 dage. Det vides endnu ikke, hvad det får af konsekvenser for Aalborg Håndbolds Champions League-opgør.

FC Københavns 1/8-finale i Europa League

FC København forventer, at returkampen mod Basaksehir i Europa League i Parken bliver aflyst. (Foto: © Russell Cheyne, Scanpix)

FC København møder torsdag aften tyrkiske Basaksehir på udebane i kvartfinalen i Europa League. Opgøret afvikles på nuværende tidspunkt efter planen.

Efter den oprindelige plan spilles returopgøret 19. marts i Parken, men den kamp forventer FC København nu bliver aflyst. Det er endnu ikke bekræftet af Uefa, skriver Ritzau.

Herrernes Final 4 i pokalturneringen i håndbold

Skanderborg Håndbold må vente til maj med at spille Final 4. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Finalestævnet i den danske pokalturnering i håndbold for herrer, Final 4, er udskudt til maj af frygt for coronavirus, oplyser Divisionsforeningen Håndbold.

Final 4 skulle være afviklet i den kommende weekend - 14. og 15. marts i Herning. Men det bliver ikke til noget.

Thomas Christensen, direktør i Divisionsforeningen Håndbold, beklager udskydelsen på foreningens hjemmeside.

- Vi er naturligvis meget kede af, at det ikke bliver til noget i Jyske Bank Boxen i den kommende weekend, med de gener dette måtte medføre, siger Thomas Christensen.

Han glæder sig dog over, at det er lykkedes at finde en ny weekend til at afholde stævnet i Herning. Nu skal stævnet afvikles 9. og 10. maj.

Jesper Jensens debutkamp for kvindelandsholdet

Jesper Jensen får nok ikke helt den ventede debut som landstræner for kvindelandsholdet. (Foto: © Claus Fisker, Scanpix)

De danske tilskuere må vente lidt med at se Jesper Jensen dirigere det danske kvindelandshold i håndbold.

De danske håndboldkvinders landskampe mod Brasilien 28. og 29. marts er nemlig er blevet aflyst.

Det skriver Dansk Håndbold-Forbund (DHF) i en pressemeddelelse.

- Jeg er selvfølgelig rigtig ærgerlig over, at vi er nødt til at aflyse, nu hvor vi står under et år over for et spændende EM på hjemmebane, siger Morten Henriksen, der er sportschef i DHF.

Også herrelandsholdet testkampe mod Japan er blevet aflyst.

Ishockeysæsonen er slut

Danmarks bedste ishockeyklubber må spille grundspillet færdig uden tilskuere på lægterne. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Dansk Ishockey Union har valgt at indstille alle aktiviteter i 1. division, kvindeligaen og alle ungdomsrækker.

Unionen mødes torsdag eftermiddag og diskuterer, hvilke konsekvenser statsministeriets nye anbefalinger får for Metal Ligaen.

Tidligere på uden valgte Dansk Ishockey Union at udsætte slutspillet på ubestemt tid, men ved torsdagens møde vil unionen diskutere, om den beslutning skal revurderes, siger direktør i Dansk Ishockey Union, Ulrik Larsen, til DR Sporten.

Golfturneringen Made in Denmark flyttes

Som følge af coronavirusepidemien bliver den danske European Tour-turnering flyttet til en ny dato. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Den danske golfturnering Made in Denmark bliver alligevel ikke spillet som planlagt 21.-24. maj.

På grund af coronavirusepidemien har arrangørerne valgt at flytte turneringen, der spilles på Himmerland Golf & Spa Resort, til et endnu ikke fastlagt tidspunkt.

Sammen med European Tour vil turneringsarrangørerne snarest muligt undersøge, hvornår der er en ny plads i kalenderen.

Rammer mange specialforbund

I lyset af udvilingen omkring coronavirusset har en lang række af Danmarks andre specialforbund ligeledes valgt at aflyse eller udskyde begivenheder de kommende uger.

Det vedrører blandt andet Dansk Skytte Union, Danmarks Brydeforbund, Danmarks Skiforbund, Dansk Tennis Forbund, Volleyball Danmark, Dansk Rugby Union og mange, mange andre.