Parkens multiarena udskudt igen

Københavnerne må vente i længere tid på en multiarena. Københavns Kommune bekræfter, at Parken fik godkendt sin anmodning om at udskyde det planlagte byggeri.

Det er ikke første gang, at byggeriet af multiarenaen tæt på Parken bliver udskudt. Det blev den også i november 2008. (Foto: FCK © FCK)

Parken har igen fået udskudt planerne om at opføre en multiarena på Østerbro i København med et halvt år.

I Københavns Kommune bekræfter man, at Parken har fået godkendt sin anmodning om at få udskudt igangsætningen af byggeriet til den 1. april næste år.

Københavns Kommune modtog allerede anmodningen den 25. september, og Kultur- og Fritidsforvaltningen har derefter bevilget den.

Parken begrunder den ønskede udsættelse med, at man ønsker at vurdere konsekvenserne af, at der opføres en konkurrerende arena i Ørestaden. Et byggeri, der bliver finansieret med et rente- og afdragsfrit lån af Københavns Kommune.

- Denne særlige finansieringsform giver arenaen i Ørestaden særlige konkurrencemæssige fordele, som skal vurderes, inden der træffes endelig beslutning om igangsættelsen af byggeriet af Capinordic Arena, skriver Parken i en fondsbørsmeddelelse.

Ifølge de oprindelige planer skulle byggeriet af Capinordic Arena være færdig allerede i 2009, men i november sidste år udskød Parken byggeriet. Dengang var begrundelsen, at byggepriserne ville falde, og at der derfor var penge at spare ved at vente med at gå i gang med byggeriet.

Det er den amerikanske virksomhed AEG, som har vundet retten til at bygge multiarenaen i Ørestaden på Amager. Men ifølge Københavns Kommune har AEG ikke fremlagt en finansieringsplan, selv om der er deadline torsdag.

 

 

Facebook
Twitter