Peter Gade: Jeg sluttede godt af

Den nu pensionerede badmintonspiller har det fint med, at karrierens sidste kamp blev mod Jan Ø. Jørgensen.

Peter Gade blev fredag aften forhenværende badmintonspiller, da han tabte kvartfinalen ved French Open til landsmanden Jan Ø. Jørgensen.

Pensionerede Peter Gade, der tabte 21-18, 17-21, 15-21, har det fint med, at det nu er slut.

- Lige nu skal jeg lige sunde mig lidt. Jeg nød virkelig at spille kampen, og jeg burde egentlig have lukket den i andet sæt, hvor jeg havde godt styr på Jan. Men så kom han tilbage i kampen, og jeg synes, at vi spillede et tredje sæt på et højt niveau.

- Jeg fik vist et niveau, som er rigtigt højt, og det er jeg stolt af at kunne gøre på det her tidspunkt. Det var en fin måde at sige farvel på, siger Peter Gade.

Var det ekstra specielt at tabe til en landsmand?

- Jeg har det fint med det. Så kunne jeg direkte give stafetten videre til Jan. Det her var den rigtige måde at slutte af på i stedet for at tabe til en eller anden, hvem ved jeg. Nu blev det til Jan, og det har jeg det godt med.

Peter Gade ærgrer sig kun over, at han ikke spillede sig videre til semifinalen i Paris. Han førte nemlig 15-9 i andet sæt.

- Jeg havde Jan nede i sækken, og han virkede lidt opgivende. Men der sker nogle ting, jeg normalt ikke vil lade ske, måske på grund af situationen, og jeg lader ham komme tilbage.

- Sådan er det, men der skulle ikke meget til, for at jeg kunne have vundet kampen, siger Peter Gade.

Startede med en autograf

Jan Ø. Jørgensen kalder det for "specielt" at have pensioneret Peter Gade.

- Jeg fulgte Peter som en lille knægt og kan huske i detaljer, hvordan jeg fik hans autograf til Denmark Open i Vejle i 1996.

- Respekt er det ord, som jeg vil sætte på mit forhold til Peter. Respekt for den karriere, som han har haft.

- Det er en skam, at han ikke fik sin OL-medalje, men man kan kun have respekt for så stor en karriere. Den bliver svær at overgå, siger Jan Ø. Jørgensen til tv2sport.dk.

Peter Gade kan opleves en sidste gang i Danmark 27. december i forbindelse med Copenhagen Masters. Her møder Peter Gade den kinesiske verdensstjerne Lin Dan i en opvisningskamp.

Facebook
Twitter