Pistorius får ikke lov at løbe med i Rio

Så længe Oscar Pistorius ikke er en fri mand, kan han heller ikke deltage ved de paralympiske lege.

Oscar Pistorius tilbage i september 2012, da han vandt guld på mændenes 400 meter ved para-OL i London. (Foto: © Tal Cohen, Scanpix)

Med tirsdagens fængselsdom på fem år for uagtsomt manddrab på sin kæreste Reeva Steenkamp kan Oscar Pistorius glemme alt om at deltage ved de paralympiske lege i Rio i 2016.

Selv hvis han får lov at afsone en del af straffen uden for fængslet, kan han ikke være med, siger Craig Spence, der er talsmand for den internationale paralympiske komité.

- Han kan ikke konkurrere i fem år. For os gælder udelukkelsen, uanset om han bliver løsladt før tid, siger Spence til nyhedsbureauet AFP.

Oscar Pistorius har vundet medaljer ved de tre seneste paralympiske lege. Han deltog endda ved de olympiske lege i London i 2012 efter igennem flere år at have kæmpet for at få lov til at stille op med sine benproteser.

Pistorius skød og dræbte Reeva Steenkamp natten til 14. februar sidste år, fordi han mistænkte hende for at være en indbrudstyv.

Han affyrede flere skud med en pistol igennem en lukket badeværelsesdør, som Steenkamp befandt sig bag.

En af hans advokater forventer, at Oscar Pistorius kan få lov at afsone langt størstedelen af fængselsdommen i husarrest derhjemme.

/ritzau/