Danske debutanter vinder efter gyserafslutning: 'Det er lidt uvirkeligt. Vi har altid fået mega prygl af dem'

Det danske landshold i kørestolsrugby leverede en fremragende præstation ved at slå Australien i PL's gruppespil.

Sensation er et stort ord at bruge.

Men det er nok i virkeligheden meget sigende om den præstation, det danske landshold i kørestolsrrugby her til morgen leverede i den første gruppekamp ved de paralympiske lege.

I en sand gyserafslutning mod de dobbelt forsvarende mestre fra Australien lykkedes det nemlig de danske debutanter at vinde med 54-53.

De to hold fulgtes ad hele kampen igennem, men i de døende sekunder sendte danskerne den afgørende scoring ind, og så kunne de bryde ud i jubel.

Efter kampens afslutning havde landsholdsspilleren Mark Peters derfor også en smule svært ved at tro på, hvad danskerne lige havde præsteret.

- Det er lidt uvirkeligt. Vi har aldrig slået Australien. Vi har altid fået mega prygl af dem, så det er bare en mega fed fornemmelse. Det viser bare, at vi har trænet, som vi skal under corona, siger Mark Peters.

Du kan se højdepunkterne fra det nervepirrende opgør i videoen herunder:

Drømmer om det ædleste metal

Nok er første kamp ved de paralympiske lege kun lige overstået.

Men sejren over Australien giver tro på tingene, og selvom landsholdet i kørestolsrugby er debutanter i paralympiske sammenhænge, tillader de sig at drømme stort.

- Forhåbentligt kan det blive til det ædleste metal. Vi kan sagtens komme op og kæmpe om medaljerne, for chancerne er fuldstændig åbne. Det kan godt være, vi er seedet som nummer syv, men nu har vi lige vist, at vi kan slå de paralympiske mestre, så chancerne er åbne for alle holdene, siger Mark Peters.

Men skal de danske debutanter hive medaljer med hjem, kræver det flere gode præstationer i gruppespillet først. Og det er ikke hvem som helst, danskerne skal op imod her.

- Nu skal vi spille mod Japan i morgen og Frankrig i overmorgen, og så må vi se, hvordan det går, lyder det fra Peters.

- Jeg har Japan som storfavorit til at vinde. De er meget stærke, og på hjemmebane, så de vil gøre alt for at vinde. Vi var underdogs, da vi kom, og nu har vi lige slået Australien for første gang, så jeg tror, de begynder at kigge en ekstra gang efter os. Så vi skal stramme os an.

Du kan se hele interviewet med den danske landsholdsspiller i videoen herunder:

Det danske landshold skal allerede i aktion igen i morgen tidlig. Her møder de nemlig hjemmebanefavoritterne fra Japan klokken 07.00, mens de fredag står ansigt til ansigt med Frankrig i den sidste gruppekamp.

Begge opgør kan ses på DR2.