Dobbelt op på guld! Suveræne Tobias Thorning leverer magtdemonstration i Tokyo: 'Det er helt surrealistisk'

Tobias Thorning Jørgensen sikrede sin anden guldmedalje i dressur ved de paralympiske lege.

Forventninger var der masser af, da 21-årige Tobias Thorning Jørgensen begyndte sit ridt mandag, hvor han jagtede sin anden guldmedalje i dressur ved de paralympiske lege i Tokyo.

Ikke nok med, at han er nummer et på verdensranglisten, så vandt han også guld i fredags og var den bedste individuelle rytter under weekendens holdkonkurrence.

Det hele valgte han og hesten Jolene Hill dog at leve op til. Endda med bravur.

For han var i særklasse under mandagens freestyle-konkurrence, hvor han scorede hele 84,367 procent.

Du kan se Tobias Thorning Jørgensens guld-ridt i videoen øverst i artiklen.

Til sammenligning scorede nummer to, Natasha Baker, 77,614 procent. Norske Ann Cathrin Lübbe, der både træner i Danmark og rider på en dansk hest, vandt bronze med en score på 76,447 procent.

Tobias Thorning Jørgensen sikrede med den flotte scores samtidig en ny personlig rekord, og den høje score samt den imponerende præstation fik DR Sportens dressurekspert Stinna Tange til at rose den danske atlet til skyerne.

- Det her var en magtdemonstration af dimensioner. Han er fuldstændig i særklasse. Der er ingen over og i hvert fald ingen ved siden af, sagde hun kort efter guld-ridtet.

Sådan så det ud, da Tobias Thorning Jørgensen sikrede sin første PL-medalje i fredags. (Foto: © Tim Goode, PA Images/Ritzau Scanpix)

Han gav dog ikke sig selv al rosen efter sin guld-triumf. Hesten Jolene Hill var nemlig hovedpersonen, ifølge den danske guldvinder.

- Dansk parasport har fået en ny stjerne. Hun hedder Jolene! Vi har et exceptionelt godt partnerskab, fordi hun er så sensitiv, mens jeg ikke har ret mange kræfter.

- Der var lidt mere spænding i dag (end i fredags, red.), og jeg red til det yderste af, hvad jeg kan. Fejlene udeblev, og derfor blev det bedre end de andre dage. Vi havde en vildt god tur. Nu er jeg færdig, og jeg kan tænke tilbage på en helt fantastisk oplevelse, siger Tobias Thorning Jørgensen.

Du kan høre hele interviewet med Tobias Thorning Jørgensen i videoen herunder:

Tobias Thorning Jørgensen kunne næsten ikke forstå, at han og Jolene havde sikret sig guldet.

- Det er helt vildt. Det er helt surrealistisk. Det er så stort, men spændingen var der til det sidste, fordi det var de to bedste, der lå til sidst og kæmpede, siger den stolte dansker.

Den danske dressurrytter har muskelsvind og dyster i grad III, hvor også danske Caroline Cecilie Nielsen deltog. Hun fik en 7.-plads.

Susanne Sunesen dystede tidligere mandag i grad IV, hvor det ligeledes blev til en 7.-plads. Katrine Kristensen, der senere mandag dystede i grad II fik en femteplads.