Play the Game-pris til Dick Pound

WADAs tidligere præsident modtog i aftes prisen. Her kan du se hans tale om doping.

Play the Game-prisen, der er uddelt på alle konferencer siden 2002, blev mandag tildelt Dick Pound for sin mangeårige indsats for en bedre og mere etisk funderet sport.

Dick Pound er canadier og har været medlem af den internationale olympiske komité IOC siden 1978.

Her var han med til at rydde op i organisationen efter Salt Lake City-skandalerne i slutningen af 1990’erne og var siden som WADAs første præsident frem til 2008.

Takketale

I sin takketale understregede han, at Play the Games konferencer altid byder på chancen for at lære noget nyt, og at det brugt rigtigt kan bringe sporten gennem sine kriser:

- Vi skal ikke vente på, at vi rammer væggen, før vi handler, for i det øjeblik du rammer væggen, har du ingen idé om, hvilket kaos der vil følge, og hvor lang tid det vil tage at rette på et image, som du har opbygget gennem mange år.”

Dick Pound kommer fra Canada og er 71 år. Han er uddannet jurist, og i 2001 forsøgte han at blive valgt til præsident for IOC. Men blev blot nummer tre i afstemningen, da Juan Antonio Samaranchs afløser skulle findes. Efter belgiske Jacques Rogge, der blev valgt, og sydkoreaneren Un-Young Kim.

Ved at klikke på billedet øverst kan du se og høre hans åbningstale under dopingtemaet ved Play the Game-konferencen i Århus.