Rasmussen: Der er fire advarsler

Michael Rasmussen erkender, at han har modtaget fire advarsler, men siger, at de to og to stammer fra samme periode. Det modsiges dog af Danmarks Cykle Union.

Michael Rasmussen bliver beskyttet af politiet før starten på 12. etape (Foto: Eric Lalmand © Scanpix)

Først var der en. Så var der to. Og nu erkender Michael Rasmussen, at han har modtaget fire advarsler.

Efter dagens Tour-etape sagde den danske rytter, at det er korrekt, at han er noteret for fire advarsler fra dopingmyndighederne. To fra Den Internationale Cykelunion (UCI) og to fra Anti Doping Danmark (ADD).

- Men det hænger jo sammen med, at de dukker op på samme tidspunkt. Anti Doping Danmark henter informationer fra samme database som UCI. Så hvis de vælger at dukke op indenfor samme periode, så indkasserer jeg en advarsel fra hver. Så for den sags skyld ville jeg have fået flere advarsler, hvis forbundene fra Italien og Monaco også havde valgt at dukke op på samme tidspunkt, sagde Michael Rasmussen til DR Sporten efter dagens etape.

Hele sagen omkring Rasmussen startede, da DR Sporten i tirsdags kunne fortælle, at den førende rytter i Tour de France havde modtaget flere advarsler for ikke at oplyse dopingmyndighederne om, hvor han befandt sig under træning.

Worre: Fire forskellige sager

Men Danmarks Cykle-Unions direktør Jesper Worre holder fast i, at der er tale om fire forskellige advarsler.

- Der er ikke tale om, at sagerne overlapper hinanden. Advarslerne er givet ud fra forskellige kriterier. Det er fire forskellige advarsler, siger Jesper Worre til DR Sporten.

Michael Rasmussen har modtaget to advarsler fra Den Internationale Cykelunion (UCI) og to fra Anti Doping Danmark (ADD):

- Vi har papirerne både fra Anti Doping Danmark og UCI. Den ene fra UCI er fra marts/april 2006 og den anden fra slut-juni i år. Advarslerne fra Anti Doping Danmark er fra tidlig maj og midt juni i år, siger Jesper Worre.

Han er blevet stærkt kritiseret for at fortælle om Michael Rasmussens dopingadvarsler netop under Tour de France.

Men Danmarks Cykle-Union følte sig tvunget til at lægge kortene på bordet.

- Da Michael sagde til DR i tirsdags, at han kun har fået én advarsel, vidste vi, at det var forkert. Vi kunne enten vælge at lyve eller fortælle sandheden. Vi valgte så det sidste, siger Jesper Worre til DR Sporten.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk