Rasmussen: Jeg har ikke løjet

Michael Rasmussen fastholder, at han var i Mexico i juni. Danskeren siger, at han ikke har indrømmet at have løjet om sit træningsophold. - Det er sindssygt det her, har Rasmussen sagt.

Michael Rasmussen på sin sidste Tour-etape i 2007: 16. etape til Col d'Aubisque (Foto: Oliver Weiken © Scanpix)

Michael Rasmussen fastholder, at han var i Mexico i juni. Danskeren fortalte i nat til en journalist fra B.T., at han ikke har indrømmet at have løjet om sit træningsophold.

- Jeg er ødelagt. Jeg er grædefærdig, lød det fra Michael Rasmussen.

Han mener, at beslutningen om at trække ham ud af løbet er taget af en presset mand, Rabobanks holdchef Theo de Rooij.

- Han sagde ikke noget til nogen. Ikke engang sportsdirektørerne var informeret. Det er en desperat mands værk. Han er på kanten af et nervesammenbrud. Min chef er gal, siger Michael Rasmussen.

Rabobank har blandt andet truffet beslutningen om først af suspendere og dernæst fyre Michael Rasmussen, fordi han er blevet set i Italien på et tidspunkt, hvor han selv har oplyst, at han var i Mexico.

- Jeg var ikke I Italien. Slet ikke. Det her er historien om en mand, der mener, han har genkendt mig. Der er ikke antydningen af bevis. Det er for vildt, det her. Jeg fatter ingenting. Det er helt gak-gak, siger Michael Rasmussen.

- Karrieren er ødelagtDet var den tidligere italienske toprytter Davide Cassani, der nu er kommentator for tv-stationen Rai, der hævder, at have snakket med den danske bjergrytter under en træningstur ved Dolomitterne i Italien i juni. På et tidspunkt hvor Michael Rasmussen samtidig hævder, at han befandt sig i Mexico.

En hollandsk journalist lykkedes også med at få Michael Rasmussen i telefonrøret i løbet af natten til torsdag.

- Min karriere er ødelagt. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, eller hvor jeg skal tage hen, sagde Rasmussen ifølge Léon de Kort fra Algemeen Dagblad.

- Michael gentog flere gange, hvor knust og energiforladt han var, og hvor forfærdelig situationen var. Han sagde, at hans karriere var ødelagt, at holdkammeraterne er mentalt ødelagte, og at han ikke anede, hvor han skulle tage hen, eller hvad han skulle gøre. Han var meget skuffet og forstod ikke, at Theo de Rooij havde besluttet at trække ham ud af Touren, fortæller den hollandske journalist.

Ifølge Rabobank har Michael Rasmussen dog indrømmet over for sportschef Theo de Rooy, at han har løjet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk