René Holten genvinder VM-titel i 500 meter enerkajak

René Holten Poulsen fordoblede sin guldhøst ved VM, da han genvandt sin VM-titel i 500 meter enerkajak.

René Holten Poulsen vandt sin anden VM-guldmedalje på to dage. (Foto: © Balint Vekassy, canoephotography.com / Balint Vekassy (ICF))

René Holten Poulsen tog sin anden guldmedalje ved kajak-VM, da han genvandt sin VM-titel i 500 meter enerkajak efter dramatisk spurt mod tysker.

Efter et godt udlæg i finalen holdt René Holten Poulsen sig helt fremme i feltet sammen med russeren Roman Anoshkin, mens den formodede værste konkurrent, tyskeren Tom Liebscher, lå langt tilbage.

Men Liebscher havde gemt en kanonspurt i ærmet, og på de sidste 100 meter nærmede han sig for alvor danskeren, der ellers var trukket fra Anoshkin.

Det lykkedes dog lige nøjagtigt René Holten Poulsen at presse den nødvendige fart ud af kajakken på de sidste meter, og dermed genvandt han titlen fra 2014 i Moskva og kan nu kalde sig dobbelt verdensmester anno 2015.

Det var femte VM-medalje til den 26-årige Maribo-roer i karrieren - den tredje af guld.

Godt nyt for toerkajak

Lørdag vandt René Holten Poulsen også guld i kajaksportens kongedisciplin, 1000 meter enerkajak, da han satte alle konkurrenterne til vægs.

Det sikrede ham samtidig en billet til OL i Rio de Janeiro næste sommer, hvor han dog ikke kommer til at ro 500 meter-distancen. Den er nemlig ikke på det olympiske program.

Tidligere søndag vandt den danske dame-firer B-finalen, som var et lille plaster på såret efter den missede plads i A-finalen, hvor der var OL-pladser på spil.

Der var til gengæld godt nyt for den danske toerkajak hos damerne, som ellers lige nøjagtig missede den direkte kvalifikation i finalen lørdag.

Grundet placeringerne i A-finalen blandt dame-firerne, som også har indflydelse på fordelingen af OL-billetter til dame-toerne, får Danmark også med sikkerhed en dame-toer med ved OL i Rio på en såkaldt kvoteplads.

/ritzau/