Tusindvis af mennesker er lige nu samlet til hestemesse i Herning.
Og det bliver de ved med.
Arrangørerne af Dansk Varmblods Hingstekåring har nemlig valgt at trodse myndighedernes anbefalinger og fortsætte arrangementet, selvom det samler langt over 1.000 mennesker. Faktisk er der forventet op mod 70.000 mennesker i løbet af ugen.
- Vi hæfter os ved, at der ikke er kommet et påbud fra myndighederne, men alene en anbefaling. Hvis regeringen havde den holdning, at det ville være uansvarligt at gennemføre arrangementet, ville vi have fået et pålæg, og det har vi ikke, skriver arrangørerne, Dansk Varmblod, på Facebook.
Arrangementet begyndte i tirsdags og messen kulminerer fredag og lørdag aften med et gallashow i Boxen i Herning.
Sidste år var over 67.000 mennesker samlet i løbet af weekenden til årets største begivenhed i hesteverdenen.
Virolog og smitteekspert på Københavns Universitet, Allan Randrup Thomsen, kan godt sætte sig ind i arrangørernes beslutning om at fortsætte.
- Man skal huske, at det ikke er et påbud fra myndighederne, men en henstilling. Men det havde selvfølgelig været det mest fornuftige at aflyse med risikofaktoren for smitte in mente, siger Allan Randrup Thomsen.
Det helt store problem for hestemessen er, at den samler 800 heste og ryttere fra mere end 20 lande, vurderer smitteeksperten.
- Går der nu personer rundt i Boxen, som for nylig har været i eksempelvis det nordlige Italien (hvor der er mange smittede, red.), så kommer de personer selvfølgelig i kontakt med en masse mennesker. Samtidig er risikoen for smitte også større ved et indendørs stævne, hvor luften ikke bliver ventileret på samme måde, siger Allan Randrup Thomsen.
Et af højdepunkterne under hestemessen er dressurkonkurrencerne, der er vurderet som en femstjernet turnering, hvilket betyder, at en række af verdens bedste dressurryttere kigger forbi Boxen.
Det er organisationen Dansk Varmblod, der står for at arrangere dressurkonkurrencerne.
Hos Dansk Ride Forbund, som dressurlandsholdet hører ind under, havde man til gengæld hellere set, at konkurrencerne var blevet aflyst.
Det oplyser generalsekretær i Dansk Ride Forbund, Morten Schram Rodtwitt, til DR Sporten.
Dansk Ride Forbund har derfor bedt landsholdsrytterne om at holde sig fra at skrive autrografer og tage selfies med de mange tusinde fans.
Danmarks Idrætsforbund (DIF) opfordrede også tidligere på dagen alle sine medlemsforbund til at følge myndighederne anbefalinger.
- Jeg ved godt, hvor svært det er for arrangører at aflyse eller ændre konditionerne med så kort varsel. Men vi bliver simpelthen nødt til at følge trop, når vores statsminister forventer, vi følger en opfordring, siger direktør i Danmarks Idrætsforbund, Morten Mølholm.
Morten Mølholm har dog ingen mulighed for at udstikke påbud eller sanktionere dem, der ikke følger anbefalingerne.