Vamos Amigos! Cathrine Laudrup-Dufour rider ny tophest ind på verdensscenen

Cathrine Laudrup-Dufour stiller op på hesten Vamos Amigos, når dressurens verdenstop mødes i Leipzig ved årets World Cup finale.

Cathrine Laudrup-Dufour gør hesten Vamos Amigos klar til VM i Herning til sommer

Tasken er pakket, og det samme er hesten. Den danske dressurdronning Cathrine Laudrup-Dufour har taget turen sydpå med sin nye stjernehest Vamos Amigos på bagsædet.

Efter elleve timer på landevejen ankommer ekvipagen til destinationen Leipzig i det nordlige Tyskland, hvor Laudrup-Dufour for første gang skal deltage i World Cup finalen.

Helt unikt har Cathrine Laudrup-Dufour formået at få endnu en hest til at præstere på topplan. Ifølge berider og dressurkommentator Bjarne Nielsen, er det helt suverænt at have tre heste i stalden, der alle er klar til at performe på verdens ridebaner.

- Cathrine er en helt fantastisk rytter, med en sublim tilgang til sporten og med grundtræningen i orden. Og så har hun lige fra starten haft en sand vindermentalitet, siger Bjarne Nielsen.

- Der findes ikke mange af hendes slags. Hun er så super dygtig i arbejdet med hesten, hun er giver dem tid og ro og kan nemt håndtere en tændt hest.

Målet er VM

Måske klinger hestenavnet Vamos Amigos ikke ligeså velkendt som Bohemian og Cassidy, som Laudrups-Dufour har dannet makkerpar med ved de seneste to olympiske lege.

Men efter en World Cup finale-weekend kan den nye hest i stalden have fået en plads på danskernes nethinde. Ifølge Cathrine Laudrup-Dufour er der nemlig en særlig grund til, at hun vælger at ride finalen på Vamos Amigos, som er ejet af den britiske familie Pidley.

- Jeg vil gerne give Vamos Amigos mere erfaring med et stort publikum, så jeg har både Bohemian og Vamos Amigos kørt i stilling til mesterskaberne til sommer. Hvis der nu skulle ske noget med den ene, så er den anden klar til at tage over, siger Cathrine Laudrup-Dufour.

- Derfor vil jeg rigtig gerne have begge drenge i topform. Og det kræver alligevel nogle starter i skoene hos dem.

Et af de store mesterskaber som hun refererer til er VM på hjemmebane i Herning fra den 6. til den 14. august som kan ses på DR's kanaler.

Cathrine Laudrup-Dufour på hesten Bohemian ved de olympiske lege. Ligenu er ligger de to nummer to på verdensranglisten. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Tre danskere kæmper om podiepladserne

Vi har skulle vente hele tre år på at se verdens bedste dressurryttere, dyste ved FEI World Cup finalerne, der har været aflyst grundet covid-19. I år bliver finalerne afholdt i Leipzig, hvor hele tre danske ryttere skal konkurrere.

De tre ryttere er Cathrine Laudrup-Dufour, Nanna Skodborg Merrald og Carina Cassøe Krüth der alle debuterer ved årets World cup-finale.

- Det er virkelig stort, at vi har tre danskere med til World Cup finalen. Og de har store chancer for at gøre det rigtig godt, siger Bjarne Nielsen.

  • Nanna Skodborg Merrald stiller op til finalen med hesten Atterupgaards Othilia (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)
  • Carina Cassøe Krüth ligger nummer fem på verdensrangslisten med hesten Heiline's Danciera (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)
1 / 2

Hvordan kommer det til at foregå?

Torsdag aften vil de tre dressurryttere og resten af de atten ekvipager ride det samme Grand Prix-program. De ryttere, der scorer højst, får fordelen af at starte sidst under lørdagens finale.

- Jeg har ikke de store forventninger til det første ridt, men jeg går efter at ride en så fejlfrit Grand Prix som muligt. Og så håber jeg, Vamos Amigos føles godt på banen.

- Det er først i freestylen det rigtig tæller. Så torsdag aften vil jeg bare gøre god figur og levere et stabilt ridt. Og så kan jeg forhåbentlig give lidt mere gas i freestylen, siger Cathrine Laudrup-Dufour.

Lørdag aften skal rytterne ride finalen, bedre kendt som Grand Prix freestyle. Her vil hestene danse sig igennem et program, som rytteren har sammensat til et stykke musik. I tidens løb er der blevet redet til alt fra soundtracket til Løvernes konges til lyden af klokken i Westminister Palace i London, Big Ben.

Ifølge Cahtrine Laudrup-Dufour kan alle tre danskere være i spil til weekendens podiepladser.

- Vi kan godt forvente placeringer i weekenden. Jeg håber, vi kan blande os så højt som muligt. Om det så bliver Carina, Nanna eller jeg selv. Det kommer an på dagen, siger Cathrine Laudrup-Dufour.

- Umiddelbart ligger vi rimelig tæt på hinanden i niveau. Så jeg tror, vi kommer til at ligge lige efter hinanden.

De tre danske ryttere har gennem efteråret leveret flotte resultater og samlet point sammen, som har kvalificeret dem til årets World Cup finale.

DR viser World Cup finale I dressur, spring og voltigering på DR2 og DRTV fra torsdag d. 7 april til og med søndag den 9. april.