Cathrine Dufour og Cassidy tager til World Cup som ’nyforelsket’ par

De deltog i deres første konkurrencer på topniveau for ti år siden.

Cathrine Dufour vandt tre EM-medaljer i september. (Foto: © 10070 Jessica Gow/TT, Jessica Gow)

’Min gode gamle partner in crime’.

’Min stolthed’.

’Min bedste ven’.

Hvis kært barn har mange navne, og navnene ovenikøbet er kære, kan hesten Cassidy næppe være i tvivl om, hvordan Danmarks dressurdronning Cathrine Dufour har det med ham.

I weekenden sadler de op til sæsonens første World Cup-stævne i Herning.

- Jeg har lige været til morgentræning, og alle siger, at jeg ser så glad ud, når jeg går med ham. Det er min stolthed og min bedste ven, siger Cathrine Dufour, der glæder sig til weekenden.

Cathrine og Cassidy blev til en ekvipage, som det hedder, når en rytter og hest bliver én enhed, i 2010. Men Cassidy er blevet en ’gammel dreng’, og de to har ikke været til konkurrence sammen i over halvandet år.

Siden starten af 2020 har 29-årige Dufour haft den noget yngre Bohemian ved sin side – blandt andet under OL i Tokyo i sommer og EM i Tyskland for en måned siden.

- Det er ikke for min skyld, når jeg rider på Cassidy. Han har gjort nok for mig. Men han har stået og råbt og skreget, når han ikke måtte komme med. Det var næsten synd for ham ikke at tage en tur eller to mere, siger Dufour.

Derfor bliver det måske den sidste tur i Herning. Måske den næstsidste. Cassidy er 18 år gammel, og med den alder får han selv lov til at bestemme.

- Jeg har det som om, jeg er nyforelsket, hver gang jeg er sammen med ham. Og så længe, han er i god form og vil det så meget, så fortsætter vi.

18-årige Cassidy er en rød vallak og fra Atterupgaard tæt på Dufours stald nær Roskilde. (Foto: © Peter Hove Olesen)

11 år fra bund til top

Det er ellers sjældent set sådan at være nyforelsket efter så mange år.

Men mon ikke de store resultater hjælper på det. For Cathrine Dufour red på ryggen af Cassidy fra at være et talent til den del af verdenseliten, hun er i dag.

Sammen har de to vundet fem EM-medaljer for juniorer og seniorer. De deltog ved OL i Rio i 2016, og i løbet af ti år vandt de 39 af de 84 konkurrencer, de stillede til start i.

Én af dem var netop World Cup-konkurrencen i Herning i 2017, hvor de strøg helt til tops.

- Det er min gode gamle partner in crime, siger Dufour.

Men selvom gammel kærlighed aldrig ruster, er sagen lidt anderledes for en aldrende hest som Cassidy.

Derfor var det på ryggen af Bohemian, at Dufour igen i 2019 blev hyldet i Herning efter at have vundet guld.

- Jeg har vundet nogle af mine største sejre på dansk jord, så jeg elsker at være her. Det bliver så fedt. At ride ind bag tæppet på den bane er meget, meget særligt, siger hun.

Ved OL i Rio i 2016 blev Dufour og Cassidy nummer 13 (t.v.). Fem år senere blev hun nummer fire med Bohemian (t.h.) (Foto: © tony Gentile, Scanpix Denmark / Foto: © ALKIS KONSTANTINIDIS, Ritzau Scanpix)

’En hyggelig tur’

I weekenden er der selvsagt også guld at hente.

World Cup-sæsonen består af en række konkurrencer og kulminerer i april for sæsonens 15 bedste ekvipager, der skal ride ved finalestævnet i tyske Leipzig.

De point, der skal sikre en plads ved sæsonkulminationen, gælder for én ekvipage. Får Dufour og Cassidy point i weekenden i Herning, kan de ikke lægges sammen med dem, hun scorer senere på sæsonen, når Bohemian formentlig igen skal med til World Cup-stævnerne.

Derfor bliver det også en anderledes tur i manegen i weekenden.

- Det er for at komme ind og shine og få en hyggelig tur sammen med Cassidy, siger Dufour.

- Jeg har altid redet for at vinde og præstere maksimalt, men det kommer jeg ikke til på ham. Selvfølgelig kommer jeg til at gå efter det, men det er ikke med tilgangen, at vi bare skal vinde.

Spørgsmålet er, om det bliver duoens sidste tur i manegen. Under alle omstændigheder glæder weekendens konkurrence nok chefen.

- Det lyder åndsvagt, men heste kan virkelig mærke, når de er eller ikke er i centrum. Så det er godt for Cassidy at komme til at føle sig lidt vigtig, siger Cathrine Dufour.

Blandt mange andre er OL-deltagerne Carina Cassøe Krüth og Nanna Skodborg Merrald også med ved World Cup-konkurrencen i Herning, der slutter søndag.

Du kan lørdag se med på DRTV fra klokken 18:25.