Daniel og hans halvblinde hest vinder DM i dressur for første gang

På hesten Blue Hors Zack slog Daniel Bachmann Andersen den forsvarende vinder Cathrine Dufour.

Cathrine Dufour har de sidste tre år siddet på tronen ved DM i dressur. Men søndag måtte hun og hesten Bohemian vige pladsen øverst på podiet til fordel for Daniel Bachmann Andersen.

Sammen med sin hest Blue Hors Zack dansede han sig til sit første Danmarksmesterskab i dressur, efter dommerne honorerede ham med en score på 85,2.

Dermed lykkedes det endelig for Daniel Bachmann Andersen at vinde det DM, han har jagtet i flere år.

- Det føles megafedt. Det er stort, og jeg er stolt – der er rigtig mange følelser i kroppen lige nu, siger han til DR Sporten.

Levede op til favoritværdigheden

Daniel Bachmann Andersens største konkurrent til mesterskabet var netop vinderen gennem de seneste tre år, Cathrine Dufour, som fik 82,45% af dommerne på sin hest Bohemian og tog sølvmedaljen.

Netop Bohemian er en yngre hest, som Dufour er ved at ride til, efter hun i både 2016, 2017 og 2018 vandt på sin mangeårige makker Cassidy.

Derfor ankom Daniel Bachmann Andersen også som favorit til DM i dressur.

- Det lå ligesom i kortene, at jeg ville have bedst chance for at vinde med min hest, som er lidt mere erfaren. Det var fedt at kunne følge det til dørs.

Den nykårede Danmarksmester red på Blue Hors Zack, og det er ikke nogen helt almindelig hest. Den er nemlig blind på det højre øje.

Nedenfor kan du se et indslag om Blue Hors Zack, som DR Sporten lavede i 2018:

Blue Hors Zack mistede synet i den ene side for cirka otte år siden, efter en ulykke i stalden, hvor en kæde sprang, og en karabinhage knuste øjet.

- Jeg har drømt om det, men jeg må ærligt indrømme, at det var ikke noget, jeg troede ville komme så vidt. Jeg havde virkelig ikke regnet med, at vi kunne blive så gode, lyder det fra en meget glad DM-guldvinder.

Du kan se Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack i aktion i vidoen over artiklen.