Danmarks dressurlandshold triumferer for første gang: 'Det er sindssygt. Vi er fandeme verdensmestre!'

Det danske dressurlandshold vandt søndag VM-guld på hjemmebane i Herning.

Dressurkvarteten vandt guld foran Storbritannien og Tyskland (© DR)

På med klaphatten og vift med Dannebrog - for Danmark har fået fire nye verdensmestre.

Søndag aften vandt det danske dressurlandshold nemlig holdkonkurrencen ved verdensmesterskabet for første gang nogensinde.

Dermed kunne dressurkvarteten, Nanna Merrald Rasmussen, Cathrine Laudrup-Dufour, Daniel Bachman Andersen og Carina Cassøe Krüth, træde op på podiets øverste trin, smide et par knyttede næver i vejret og lade sig tiljuble med glitrende guld om halsen.

Og det er en titel, de har svært ved at få armene ned over - og også en titel, der ikke helt er feset ind hos dem endnu.

- Det er sindssygt. Vi er fandeme verdensmestre! Hvem havde troet det? Det er crazy, siger Cathrine Laudrup-Dufour.

Guldet blev vundet foran et hjemmebanepublikum i Herning, der hujede igennem, når de skulle, og var stille, når det var nødvendigt under konkurrencerne.

Og det var altafgørende for de danske ekvipager, fortæller Cathrine Laudrup-Dufour.

- Vi er kæmpeglade. Og så endda på hjemmebane, det er en drøm, der går i opfyldelse, hvor er det sindssygt. Det er helt tosset, siger hun

- Publikum betød alt i dag. Der var stille i dag, der var orden og system i tingene. Den største tak til alle derinde, det betød alt i dag.

Du kan se et udklip af interviewet i videoen herunder.

Vamos Amigos, Vamos Cathrine Laudrup-Dufour!

Mens dressurkonkurrencens klimaks kom søndag aften, da Danmark vandt guld, startede det lørdag, da holdkonkurrencen blev skudt i gang.

Her lagde Nanna Merrald Rasmussen og Carina Cassøe Krüth godt fra land, da de med to gode ridt, sikrede Danmark et fremragende udgangspunkt.

Søndagens opgave for Daniel Bachman Andersen og Cathrine Laudrup-Dufour lød derfor på at fortsætte i samme stil - og det gjorde de i dén grad. Først leverede Daniel Bachman Andersen varen og dernæst var det danmarks helt store dressurstjernes tur.

På ryggen af hesten med det spanske navn, Vamos Amigos, red Cathrine Laudrup Dufour fuldstændig suverænt og sikrede sig dagens højeste score på hele 81,041.

Guldmedaljen blev sikret, og fejringen kunne starte.

- Vi skal hoppe og have champagne, og give krammere og græde. Jeg ved ikke, hvad man gør - hvad gør man, når man bliver verdensmester?, siger Cathrine Laudrup-Dufour.

Du kan se hele den danske dressurrytters ridt i videoen herunder.

Danmark sluttede holdkonkurrencen med en samlet score på 235,451, og lige efter dem kom Storbritannien og Tyskland på hendholdsvis andenpladsen og tredjepladsen.

VM i ridning fortsætter mandag, hvor den individuelle dressurkonkurrence løber af stablen. Her er alle fire danske dressurryttere med igen, og du kan følge med på dr.dk, DRTV og DR2.