Dansk amatørkusk vinder EM-guld i Ungarn

Christian Nissen tog i weekenden titlen som europamester for amatørkuske. Ugen forinden vandt Kasper Foget EM for lærlinge.

Kasper Foget til præmieoverrækkelsen ved EM for lærlinge. Foto: Privat

Der er nok at fejre for dansk travsport disse dage.

På blot otte dage har to unge talenter nemlig hentet EM-guld hjem til Danmark.

I begyndelsen af september var det først Kasper Foget, der ved EM for lærlinge i Rusland opgraderede sin sølvmedalje fra sidste års EM, og i weekenden var det så Christian Nissen, der ved EM for amatørkuske i Ungarn kunne stille sig øverst på podiet.

Nissens titel var det første, danske EM-guld for amatørkuske i 29 år.

Den 25-årige travkusk, der i det civile søger en karriere som civilingeniør, vandt finalen med den mindste margin, da kun ét point adskilte ham fra sin svenske konkurrent.

Mens Christian Nissen altså ikke har planer om at forfølge en karriere i travsporten, så har europamesterskabet givet travlærlingen Kasper Foget blod på tanden.

- Jeg går stadig og funderer over min fremtid, og måske vil jeg tage chancen og rejse til enten Sverige eller USA for at prøve livet som lærling i udlandet, men omvendt er jeg også glad for at være hos Team Friis i Skive, som giver mig mange chancer for at køre løb, fortæller Kasper Foget i en pressemeddelelse.

Facebook
Twitter