Dansk dressurlandshold er klar til OL i Tokyo

Det danske landshold i dressur blev nummer fem ved EM's holdkonkurrence og snupper en OL-billet.

Cathrine Dufour er klar til OL i Rio. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

Det danske landshold i dressur er klar til næste års OL i Tokyo. Det stod klart, allerede inden holdkonkurrencen ved EM i Rotterdam var færdigafviklet.

Det oplyser Dansk Ride Forbund.

Danmark sluttede dog siden uden for medaljeskamlen på en femteplads, men for at komme til OL, handlede det om at slutte blandt de tre bedste, som ikke allerede var kvalificeret til OL.

Holdleder Helle Krasnik Trolle er "helt vildt glad" for OL-billetten.

- Det er virkelig stort for dansk dressur med en OL-kvalifikation, og vi kunne ikke være mere tilfredse med vores hold. Alle ekvipagerne har gjort et fantastisk stykke arbejde, siger hun i en pressemeddelelse fra Dansk Ride Forbund.

Anders Dahl og Agnete Kirk Thinggaard var i aktion for det danske hold mandag, og tirsdag var det så Daniel Bachmann Andersen og den tidligere ungdomseuropamester Cathrine Dufour, der sikrede OL-pladsen.

Agnete Kirk Thinggaard får igen lov til at repræsentere Danmark ved OL. (Foto: tony Gentile © Scanpix)

- Det er helt vildt fedt, at dansk dressursport har kvalificeret sig til OL, og det skal vi helt sikkert fejre. Vi gik selvfølgelig også efter EM-medaljer, men det lykkedes ikke i dag. Der burde alle nok have strammet skruen lidt mere. Men det var de små detaljer, der afgjorde det.

- Hovedopgaven var dog at komme til OL, og det har vi sikret, siger Dufour.

Nu ser hun frem til legene i Tokyo næste sommer med kæmpe optimisme efter dagens kvalifikation.

- Jeg ser frem med kæmpe forhåbninger og forventninger. Det ser virkelig positivt ud. Vi har nogle af de bedste heste i verden lige nu, og så har vi nogle ryttere, der har noget at byde ind med. Jeg tror, det bliver rigtig sjovt næste år til OL, siger hun.

Tyskland endte med at vinde guld foran Holland, mens Sverige tog bronze. Storbritannien måtte nøjes med fjerdepladsen. Netop de fire nationer var allerede klar til OL.

/ritzau/