Dansk dressurlandstræner bortvist fra mesterskab for at piske pony

Landstræneren i ponydressur blev bedt om at forlade de nordiske mesterskaber i ridesport, da hun var unødig hård med pisken mod en deltagers pony.

En landstræner er blevet bortvist fra de nordiske mesterskaber i Wilhelmsborg. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

Torsdag blev den danske landstræner for ponydressur, Jette Nevermann Torup, bortvist fra de nordiske mesterskaber i ridesport, da hun ifølge stævnets chefsteward havde brugt sin pisk unødigt på en pony.

Det bekræfter generalsekretær i Dansk Ride Forbund Morten Schram Rodtwitt.

- Der er sket det, at vores landstræner for ponydressur under en træning med en ponyrytter under de nordiske mesterskaber i Wilhelmsborg har brugt pisken unødigt, og der har vi nogle etiske regler for, hvad der er acceptabelt, og hvad der ikke er acceptabelt, siger han.

Den unødige brug af pisk blev overværet af to stewards og en dyrlæge, og de valgte at indberette det, hvilket førte til en bortvisning til landstræneren.

Det er svært at lave klare linjer for, hvornår det er ok at bruge pisken, da det er en vurdering fra sag til sag, forklarer Morten Schram Rodtwitt, men samtidig understreger han, at hestens ve og vel kommer i første række.

Hvor ærgerlige er I over denne sag?

- Vi er tæske ærgerlige. Vores landstrænerstab er nogle stærke ambassadører for dansk ridesport, så de her sager er da rigtig dumme for os. Det skal der ikke være nogen tvivl om. Det er ikke med til at styrke vores image, når vi har denne slags sager, siger generalsekretæren, der betegner landstræneren som en ”yderst rutineret og faglig dygtig træner”.

'Jeg har det ikke godt'

En anden, der også er ærgerlig, er den bortviste Jette Nevermann Torup.

Hun erkendte efter hændelsen, at hun havde handlet i uoverensstemmelse med Dansk Ride Forbunds etiske regler, men hun har ikke meget at sige, mens sagen er under behandling.

- Jeg har det selvfølgelig ikke særligt godt, og jeg er mega ærgerlig over situationen, men sket er sket. Jeg vil helst ikke sige mere end det lige nu.

- Rideforbundet har lagt pressemeddelelsen ud, og den henholder jeg mig til. De har sagen under behandling, og derfor har jeg ikke yderligere kommentarer til det.

Ifølge generalsekretæren er det første gang, at Jette Nevermann Torup er blevet bortvist, og hun har ikke tidligere fået påtale eller irettesættelse fra arbejdsgivers side.

Sagen bliver behandlet i Dansk Ride Forbund i løbet af den kommende uge.

Jette Nevermann Torup blev ansat som landstræner i 2013.

De nordiske mesterskaber afholdes i Wilhelmsborg ved Aarhus, og de slutter i dag, søndag.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk