Dansk dressurstjerne rider mod den økonomiske overmagt. Og hun vinder

Mange af Cathrine Dufours konkurrenter er væsentligt bedre stillet økonomisk end den danske dressurrytter.

I weekenden distancerede Cathrine Dufour alle konkurrenterne, da hun vandt første afdeling af World Cuppen i dressur i Vilhelmsborg stod øverst på podiet.

I Vilhelmsborg slog Dufour blandt andet tyske Isabell Werth, der er den mest vindende dressurrytter gennem tiderne. Men i modsætning til eksempelvis Werth, der har store økonomiske ressourcer og derfor mange topheste, så er det en anelse mere beskedent hos Dufour.

- Forskellen på jeg og mine konkurrenter er, at min stald er fyldt med lidt færre topheste, end nogen af deres stalde er. Jeg er rigtig heldigt stillet lige nu, jeg har tre grandprix-heste, som kan gøre det rigtig godt, men to af dem ejer jeg ikke selv, så jeg ved i realiteten ikke, hvor lange udsigterne er med dem.

- Cassidy, min egen hest, han er 17 år, så han har jo ikke fem sæsoner tilbage, så det her med at holde et flow i hestebestanden og kvaliteten af hestene undervejs, det er rigtig, rigtig svært, siger Cathrine Dufour.

Topheste hænger ikke ligefrem på træerne, for det tager ti år at gå fra føl til hest på internationalt topniveau, og hestene holder typisk fem år på topplan. Ifølge Dufour siger man, at én ud af 1000 heste når netop det niveau.

- Jeg tror, at det, der er forskellen på den hest, der går hele vejen er matchet. Bare fordi min hest fungerer med mig, behøves den ikke fungere med en anden, lige så vel som Isabells hest (Isabell Werths hest, red.), det er ikke sikkert, jeg kan ride den.

- Det er lige som et klaver, hvor alle knapperne sidder megatæt, og det er stemt til mig og den måde, jeg gerne vil have det på, og det er helt det samme med en anden hest, den er måske stemt til en anden rytter. Så det handler meget om matchet, siger Dufour.