Dansk rytter hylder sin hest efter VM-guld: Den kunne have vundet uden mig

Stinna Tange havde ikke sin bedste dag, men så var det godt, at hendes hest var klar til at hente et verdensmesterskab hjem.

ARKIVFOTO Stinna Tange takker sin hest for, at det lykkedes at blive verdensmester. (© dr)

Dobbelt OL-medaljevinder, EM-guldvinder og nu også verdensmester. Stinna Tange kan prale af en del titler i sin karriere, men dagens verdensmesterskab i para-dressur må hun i høj grad tilskrive sin hest.

Hesten Smarties havde nemlig modsat hende selv en rigtig god dag. Hun var selv ramt af vejret, der var på banen i North Carolina, men det påvirkede ikke Smarties.

- Smarties fungerede i dag. Han var simpelthen en verdensstjerne derinde. Jeg var selv lidt påvirket af varmen derinde. Det var hårdt at få en stævnejakke på og ride rundt med den i en halv time i 35 grader, forklarer Stinna Tange.

- Men min verdens bedste kammerat Smarties var med mig hele vejen. Jeg tror faktisk, at han kunne have gjort det selv i dag. Han leverede hele vejen og gjorde alt det, han skulle. Vi kan heldigvis tage en del på rutinen, siger hun.

Det var også ved at gå helt galt. Midt i konkurrence blev Stinna Tange og Smarties stoppet, fordi hun red den forkerte vej. Derfra gik alt som planlagt, men det tog hårdt på hende i momentet.

- Jeg glemte at ride den rigtige vej, så det var jeg virkelig træt af. Jeg var sikker på, at det havde kostet mig guldmedaljen, men heldigvis var det godt nok trods det, forklarer Stinna Tange.

Den danske para-dressur-rytter har som nævnt vist sine evner flere gange de forgangne år, men Stinna Tange havde ikke regnet med at blive verdensmester allerede tirsdag.

- Jeg havde ikke regnet med at vinde i dag. Det er en kæmpe lykke det her og en meget stor overraskelse, forklarer hun.

Tidligere tirsdag vandt Susanne Jensby Sunesen VM-bronze i klassen grade IV. De enkelte klasser er inddelt efter graden af rytternes handicap. Stinna Tange vandt grade II.

Facebook
Twitter