Dansk rytter rider mod verdenstoppen på halvblind hest

Sammen med sin hest Blue Horse Zack har dressurrytteren Daniel Bachmann redet sig til DM-sølv og en tiendeplads ved VM. Det er på trods af, at hesten er halvblind.

Når der på søndag afholdes World Cup-stævne i dressur i Herning, så er rytteren Daniel Bachmann sammen med sin hest Blue Horse Zack at finde blandt de absolutte favoritter.

Også selvom hesten er blind på det ene øje.

- Han ser absolut ingenting på det højre øje. Det gør, at han skal stole dobbelt så meget på rytteren. Når jeg beder ham om at gå i en retning, hvor han ikke kan se noget, så styrer jeg, siger Daniel Bachmann.

Det er omkring otte år siden, Blue Horse Zack mistede synet i den ene side. Det skete efter en ulykke i stalden, da en kæde sprang og en karabinhane knuste øjet.

Hestens handicap har dog ikke forhindret duoen i at arbejde sammen de sidste fire år, og den unikke situation er efterhånden blevet normal for Daniel Bachmann.

- Det er kommet så vidt nu, at jeg egentlig ikke tænker over det længere. Jo mere erfaring man har, jo mere samspil man har med hesten, så bliver tingene jo ligesom en dans. Det skulle jo helst være sådan, at når jeg tager et skridt, så tager hesten det andet. Det er jo også det, vi har trænet på de sidste mange år

Jagter nye mål

Kigger man på de seneste resultater ligner det da heller ikke, at Blue Horse Zack og Daniel Bachmann har problemet med samspillet. Således er det i løbet af de sidste fire måneder blevet til både DM-sølv og en tiendeplads ved VM.

- Det lå ikke lige i kortene for ham, så derfor er det allerede nu en fantastisk rejse, vi har været på sammen. Jeg håber, at der er mange flere gode år i ham endnu.

Nu øjner duoen succes ved World Cup-stævnet i dressur i Herning. Du kan følge finaledagen ved stævnet på DRK og DRTV på søndag fra klokken 14.45.