Dansk stjernerytter vinder EM-sølv i dressur

Nanna Skodborg Merrald overhalede blandt andre den forsvarende verdensmester.

På finalens sidste ridt sikrede Nanna Skodborg Merrald og hesten Blue Hors Zeptor sølv ved EM i dressur i disciplinen Grand Prix Special.

Nanna Skodborg Merrald var lettet over resultatet, som er den første danske individuelle EM-sølvmedalje nogensinde i Grand Prix Special. Som dagens sidste rytter ved europamesterskaberne i Riesenbeck i Tyskland kunne hun fornemme nerverne lure i baghovedet, bemærkede hun i det efterfølgende interview.

- Jeg kunne mærke, at jeg manglede lidt selvtillid efter i går, hvor jeg begik nogle store fejl. Det var vigtigt for mig at gå efter det i dag, men også at holde Blue Hors Zeptor rolig, siger Nanna Skodborg Merrald.

Danskeren fik en score på 82,796, hvilket var nok til at hoppe op på en andenplads. Tyske Jessica von Bredow-Werndl vandt guld, Charlotte Dujardin fra England fik bronze, mens den forsvarende verdensmester, Charlotte Fry blev skubbet ned på en fjerdeplads.

Sølvmedaljen kommer dagen efter, at de danske dressurryttere red sig til en samlet tredjeplads i holdkonkurrencen. Her spillede Nanna Skodborg Merrald også en hovedrolle, da hun og Blue Hors Zeptor med det sidste danske ridt sørgede for en samlet score på 228.727.

Herunder kan du se Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zeptor sikre sig EM-sølv.

Den danske ekvipage kan se frem til et hvil lørdag, inden de på ugens sidste dag deltager i freestyle-konkurrencen, Grand Prix Kür.

- Det bliver meget spændende. Jeg tænker ikke så meget på den endnu, men vi vil vise noget helt nyt, så det glæder jeg mig til, siger Nanna Skodborg Merrald.

DR Sportens kommentator ved EM i dressur Birgitte Borch kalder den danske rytters præstation for kæmpestor. Hendes formkurve har været stigende i løbet af 2023, hvor hun også blev nummer to i World Cup-finalen i Omaha.

- Nanna Skodborg Merrald har aldrig været på så højt niveau som nu. Der var ingen, som havde spået, at hun ville vinde EM-sølv, men hun pressede sig forbi giganterne, og det er fantastisk, siger Birgitte Borch.

Nanna Skodborg Merrald kan også finde medaljer, når det søndag gælder disciplinen kür, mener Birgitte Borch. (Foto: © UWE ANSPACH, Uwe Anspach/picture-alliance/dpa/AP Images)

I torsdagens holdkonkurrence kom Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zeptor godt fra start i holdkonkurrencen, men sluttede skidt af. I fredagens individuelle præstation var ekvipagen anderledes suveræn.

- Hun var lignede en million i dag, og så gjaldt det bare om at holde vejret og blive ved. Fejl, som dem vi så torsdag, sætter sig i hesten. Men Nanna Skodborg Merrald kontrollerede nervøsiteten hos hesten og fik den til at føle sig tilpas, så hun er stjernen. Den har aldrig leveret så godt som i dag, siger Birgitte Borch.

Efter at have set Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zeptor levere sølv i Grand Prix Special, føler Birgitte Borch sig sikker på, at ekvipagen også kan gøre det samme, når det søndag gælder Kür.

- Hesten er flot og har tre gode gangarter. Kan Nanna Skodborg Merrald få det bedste ud af hesten, så hun præsenterer det hele så flot som muligt, tror jeg, de får en medalje mere, fortæller Birgitte Borch.

EM i dressur slutter søndag den 10. september med Grand Prix Kür individuelt. Du kan følge konkurrencen direkte på DR2 og DRTV fra klokken 13.25 - 17.45.