Dansk VM-bronze i para-dressur

Det blev til en bronzemedalje for Susanne Jensby Sunesen i para-dressur ved VM.

Susanne Jensby Sunesen vandt tirsdag VM-bronze i para-dressur. (Foto: Jason Cairnduff © Scanpix)

Danmark har de senere år vist sig som en stærk nation inden for dressur, og tirsdag kom der igen et godt resultat. Denne gang er det ved verdensmesterskabet i para-dressur.

Konkurrencen bliver afholdt i North Carolina, og der viste Susanne Jensby Sunesen på hesten CSK’s Que Faire sig frem på flotteste vis, og det endte med en bronzemedalje i kategorien grad IV.

Kategorierne bliver sat efter graden af handicap på rytteren. For Susanne Jensby Sunesen er hun handicappet på grund af en rygmarvsskade.

Danskeren sluttede med karakteren 73,146 procent, hvilket ikke var langt efter sine konkurrenter på medaljerne over hende.

- Vi havde en plan om, at vi skulle ride den sikkert rundt og ikke lave nogle store fejl. Jeg synes, at det gik rigtig fint. Der var nogle små ting, som vi vil se på team-testen. Så jeg er rigtig glad og tilfreds, forklarer Susanne Jensby Sunesen.

Hollandske Sanne Voets blev verdensmester med 73,927 procent, mens brasilianske Rodolpho Riskalla hentede sølvmedaljen med 73,366 procent.

Susanne Jensby Sunesen er ikke den eneste mulighed for medalje ved para-VM. Stinna Tange konkurrerer senere tirsdag og har en medaljechance.

Desuden er der også holdkonkurrence. Den såkaldte team-test.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk