Dansk voltigeringshold vandt VM-sølv i legendes sidste optræden

Voltigøren Sheena Bendixen stopper karrieren på toppen med det første danske VM-sølv nogensinde i voltigering.

Danskerne modtog tilskuernes klapsalver på en æresrunde, efter de havde fået sølvmedaljen om halsen.

VM i ridesport har været en stor succes med danske briller, og onsdag var ingen undtagelse.

På den sidste dag med voltigeringskonkurrencer snuppede det danske hold sølv i nationsholdkonkurrencen. Noget som langt fra lå i kortene.

- Det havde vi overhovedet ikke regnet med. De andre nationer er så stærke, men vi ser, at alle heste og voltigører laver peak performance og rekorder, og lige pludselig så står vi her med sølv, fortæller longefører Lasse Kristensen.

Onsdagens nationsholdkonkurrence afslutter voltigeringsdisciplinen. Det er de otte lande, som har har klaret sig bedst hidtil ved VM, som får æren af kæmpe om medaljer.

Her skulle to individuelle voltigører i ringen og score point, mens hver nation også sendte et hold i manegen.

Her stillede Danmark op med Sheena Bendixen, Iben Dines Pedersen og holdet Team BIS1 fra Billund Ridesportsklub, som lavede konkurrencens bedste holdscore onsdag eftermiddag.

- Det har vi aldrig set før. Det var skidegodt!, siger Lasse Kristensen.

- Det føles som en drøm. Vi havde ikke engang turde håbe på en bronzemedalje, så at vi får sølv på hjemmebane er fuldstændig vanvittigt, siger Helena Sjøgren, der er en del af Team BIS1.

Holdet fra Billund fik 0,001 mere i score end franskmændenes hold, som tog guldet i nationsholdkonkurrencen. Franskmændene leverede nemlig bedre på det individuelle program.

Stafetten sendes videre

Sheena Bendixen er Danmarks ukronede voltigeringsdronning. Mandag tog hun bronze i den individuelle konkurrence, og onsdag snuppede hun sammen med de andre voltigører den første danske sølvmedalje nogensinde i sporten.

Det gjorde hun på en dag, hvor alt gik op i en højere enhed.

- Det er alt, der rammer i dag. Alle stjerner stod klart, og det er fantastisk. Jeg tror ikke, at det kan gøres bedre, og jeg er meget taknemmelig.

Det er samtidig det nærmeste, som Sheena Bendixen kommer på den perfekte afslutning på karrieren. Den 29-årige voltigør stopper nemlig karrieren efter VM.

- Jeg er klar til at gå på pension nu. De andre er klar til at tage over, siger Bendixen, der nu skal undervise i voltigering og være longefører.

En af dem, der skal tage over, er den kun 13-årige Esther Rasmussen, der nu kan skrive VM-sølvvinder på CV'et.

- Det var helt vildt. Det er en oplevelse, jeg aldrig glemmer. Det er bare fedt, siger hun, mens hun viser medaljen frem og tørt konstater.

- Den er tung.

Resten af voltigeringsholdet bryder ud i latter.

Esther Rasmussen får overrakt sin medalje, mens Sheena Bendixen (tv) kigger på. (Foto: © (C) DR)

Once in a lifetime

Der er ikke flere konkurrencedage tilbage for voltigørerne, så i aften kan de give den gas. Det er vist også planen, da et VM på hjemmebane ikke lige venter i nærmeste fremtid igen.

- Det er en helt fantastisk oplevelse, og noget vi nok aldrig kommer til at opleve igen. Så vi suger bare det hele til os, fortæller Nanna Trab Christensen fra Team BIS1.

Der kan være mere dansk metal i vente onsdag aften.

De tre danskere Carina Cassøe Krüth, Daniel Bachmann Andersen og Cathrine Laudrup-Dufour skal i ringen til dressur-disciplinen individuel Grand Prix freestyle.

Det kan du følge fra klokken 20.00 på DR 2 eller på en liveblog på dr.dk.