Danske dressurprofiler skal sikre OL-billet: 'Vi bliver bedre af at være konkurrenter'

Mandag starter EM i dressurridning i hollandske Rotterdam, og på det danske holdkort optræder to erfarne ryttere, som normalt er konkurrenter.

- Cathrine (Dufour, red.) og jeg ligger jo tæt og har slået hinanden sådan lidt på kryds og tværs, og det er jo bare fedt. Vi gør hinanden bedre og motiverer hinanden til at være endnu bedre, lyder det fra Daniel Bachmann Andersen.

Spoler man tiden et par måneder tilbage, stod Daniel Bachmann Andersen og Cathrine Dufour ved siden af hinanden på podiet ved DM i dressur.

Daniel Bachmann Andersen øverst som nykåret mester, mens de tre forudgående mesterskabers sejrherre, Cathrine Dufour, måtte tage til takke med hvervet som vicemester.

Og de to dressurprofiler er blandt de fire ryttere, som fra mandag skal ride EM i dressur med ét mål for øje: At skaffe en plads i holdkonkurrencen ved næste års OL i Tokyo.

- Det allervigtigste er, at vi får den OL-kvalifikation i hus. Og kunne vi snuppe en EM-medalje, ville det være en skøn bonus. Men pladsen til OL betyder alt. Det er jo noget af det største, man kan opleve som sportsmand, siger Daniel Bachmann Andersen.

Foruden ham og Cathrine Dufour består det danske firkløver af Agnete Kirk Thinggaard og Anders Dahl. Og ifølge den regerende danmarksmester er det en stærk gruppe, som skal repræsentere de rød-hvide farver.

- Det er fedt, at man ikke er alene, og at man er afhængig af andre. Vi skal alle levere et topresultat. Derfor betyder det meget, at vi har det godt med hinanden. Og det har vi virkelig på det her hold.

- Vi kan være konkurrenter til hverdag, men her er vi et hold. Cathrine og jeg ligger jo tæt og har slået hinanden sådan lidt på kryds og tværs, og det er jo bare fedt. Vi gør hinanden bedre og motiverer hinanden til at være endnu bedre, lyder det fra Daniel Bachmann Andersen.

Og han suppleres af dronningen af dansk dressur.

- Det er fedt at mærke presset fra andre danske ryttere, og det er skidegodt for sporten i Danmark, at vi kan konkurrere internt, siger Cathrine Dufour.

De fire ryttere rider hvert deres grand prix, som resulterer i en procentscore. Holdets tre bedste resultater bliver noteret, og tirsdag ved vi, om Danmark har sikret en plads ved holdkonkurrencen til OL i 2020.

De tre bedste nationer ved EM sikrer sig en plads ved OL, men da fem europæiske lande allerede er kvalificeret, skal Danmark blot slutte blandt de tre bedste af de resterende.

Storfavoritterne fra Tyskland har sikret OL-deltagelsen sammen med Holland, Sverige, Spanien og England.