Danske dressurryttere gør rent bord i World Cuppen: 'Det er sådan lidt surrealistisk'

Der stod danske navne ud for de fire bedste pladser i søndagens World Cup-stævne i dressurdisciplinen freestyle.

Carina Cassøe Krüth sendte en 'tommel op', da hun havde redet ved OL i 2021. Det var der også god grund til at gøre i søndagens konkurrence. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Sjældent ser man tre danskere på alle podiepladser i internationale idrætsturneringer.

Det giver næsten sig selv - så mange mennesker er vi trods alt heller ikke herhjemme.

Men i både lørdagens og søndagens dressurkonkurrencer ved et World Cup-stævne i Vilhelmsborg gjorde danskerne rent bord og satte sig på de bedste tre pladseringer.

Og skulle det ikke være nok, endte en dansker endda også på fjerdepladsen.

I søndagens kür-disciplin vandt danske Carina Cassøe Krüth således sammen med hesten Heiline's Danciera, mens Nanna Merrald Andersen og Daniel Bachman Andersen nappede anden- og tredjepladsen.

Lige bag dem endte danske Andreas Helgstrand på fjerdepladsen, og i gårsdagens grandprix-disciplin var det præcis samme fire danskere, der satte sig på de første fire pladser.

Der er rigeligt at juble over, hvis man har de rødhvide briller på, og den helt store vinder, Carina Cassøe Krüth, har da også lidt svært ved at tro søndagens resultat.

- Det er sådan lidt surrealistisk. Det tror jeg ikke lige helt, at jeg har fattet. Jeg bliver nødt til at arbejde lidt på mine nordjydegener, siger hun.

Selvom den danske dressurrytter i august var en del af det hold, der vandt VM-guld i Herning, havde hun bestemt ikke regnet med at stå øverst på podiet søndag.

- Altså jeg tænker altid, at alle andre er bedre end mig. Så jeg forventer aldrig noget som helst. Så jeg er selv overrasket over at jeg kunne, siger Carina Cassøe Crüth.

Nye trin gav pote

Til søndagens kür-disciplin havde den danske vinder-ekvipage forberedt sig med en ny koreografi og dertilhørende musik.

Den forrige koreografi havde hun og hesten Heiline's Danciera redet i to år, men nu var det tid til at prøve sig af med nogle nye trin.

Og det gav pote, fortæller Carina Cassøe Krüth.

- Jeg synes jeg bare, at det var en dejlig kür at ride. Der var så meget rytme i, så jeg følte egentlig bare, at musikken fortalte mig, hvilket tempo og hvilken rytme jeg skulle ride i, siger hun.

- Sværhedsgraden er faktisk højere i det her program. Så det var nok ikke så dumt.

Carina Cassøe Krüth var med ved OL i Tokyo, og hun håber også at være med, når legene kommer forbi Paris i 2024. (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Og helt dumt virker det bestemt ikke til at have været.

For den 38-årige dressurrytter endte med at score dagens højeste karakter på 85,9 procent, hvilket er hele tre procent bedre end Nanna Merrald Andersen på andenpladsen.

- Det er ikke personal best, men jeg er meget godt tilfreds, for det var ligesom første gang, jeg red det her program igennem. Så jeg kan godt finjustere lidt hist og her. Men det kan jeg justere næste gang, siger den danske dressurrytter.

Og hvad skal det så ikke ende med, nu når Carina Cassøe Krüth og hesten Heiline's Danciera har fået sig en ny koreografi?

Den skal selvfølgelig vises frem og finjusteres et par gange, og så håber den danske dressyrrytter på, at hun sammen med hesten Heiline's Danciera kommer med til en ganske særlig konkurrence i 2024.

- Det helt store mål hedder OL i Paris. Så må vi se, om vi er gode nok til den tid. Vi tager et stævne af gangen, ikke?, siger Carina Cassøe Krüth.