Dressurdronning jubler over nominering: Stor betydning for ridesporten

Cathrine Dufour er meget beæret over at være blandt de 15 nominerede til Årets Sportsnavn.

Cathrine Dufour er blandt de 15 nominerede til Årets Sportsnavn. (Foto: tony Gentile © Scanpix)

For godt tre uger siden vandt dressurrytteren Cathrine Dufour en fantastisk sejr, da hun ved World Cup i Herning tog guld i kür foran den femdobbelte OL-guldvinder Isabell Werth. Mandag kunne Dufour så igen juble, da hun er blandt 15 nominerede til Årets Sportsnavn.

- Det er virkelig, virkelig stort. Sidste år var jeg nomineret til det olympiske håb, og i år er jeg så nomineret til Årets Sportsnavn. Det er virkelig en ære. Jeg er enormt beæret over overhovedet at være i selskab med de herrer og damer, siger Cathrine Dufour til DR.

Det er dog ikke kun den personlige ære ved nomineringen, der betyder noget for Dufour. Hun sætter stor pris på, at en udøver fra ridesporten er kommet i betragtning.

- Det betyder rigtig meget. For ridesporten har måske ikke været så meget fremme i mediebilledet før. Alene det at dressursporten bliver anerkendt som en sportsgren, der kan gøre sig gældende under en pris som denne, det er rigtig stort, og jeg er virkelig stolt og glad, siger den 25-årige dansker.

Cathrine Dufour får dog hård konkurrence om titlen som Årets Sportsnavn. Blandt de øvrige nominerede er nemlig stjerner som tennisspilleren Caroline Wozniacki og badmintonspilleren Viktor Axelsen, der ligeledes har haft fantastiske sæsoner. Prisen uddeles ved DR's store show 'Sport 2017' i Boxen i Herning den 6. januar.

I videoen herunder kan du se Cathrine Dufours vinderridt fra World Cup-stævnet i Herning.

Facebook
Twitter