Dressurdronningen Dufour er nu blandt verdens ti bedste

- Det er 15 års arbejde, jeg har lagt i det med min familie og min træner, hvor vi har knoklet hårdt på – så det er et livslangt arbejde, der nu bærer frugt.

Cathrine Dufour er rykket op som nummer ti i verden. (Foto: tony Gentile © Scanpix)

Danmarks bedste dressurrytter, Cathrine Dufour, er i dag rykket blandt de ti bedste i verden – den højeste placering i hendes karriere.

- Det er helt vildt fedt. Jeg opdagede det her til formiddag, og det er en drøm, der går i opfyldelse, siger Dufour.

Springet op af verdensranglisten kommer som lidt af en overraskelse for den 25-årige dressurrytter.

Hun har ikke redet konkurrencer siden den sidste opdatering af verdensranglisten, men er alligevel rykket op, fordi flere af rytterne over hende på ranglisten ikke har forsvaret ’gamle point’ og dermed er rykket ned.

15 års hårdt arbejde

Dufour har været senior i to år og var blandt andet med ved OL med hesten Cassidy.

Arbejdet med at nå verdenseliten går dog væsentligt længere tilbage end blot de to år, hun har været senior.

- Det er 15 års arbejde, jeg har lagt i det med min familie og min træner, hvor vi har knoklet hårdt på – så det er et livslangt arbejde, der nu bærer frugt.

En plads blandt verdens ti bedste stiller dog ikke Dufour tilfreds.

- Jeg skal arbejde på at blive endnu mere etableret på seniorniveau. Nu har jeg brudt 80 procentsgrænsen, som er ret magisk i ridesportsverdenen, så jo flere gange, jeg kan gøre det, desto højere på verdensranglisten, vil jeg ryge.

- Drømmen er at blive nummer ét i verden, men der går nok lidt tid, før det sker. Men top 5-7 er realistisk inden for et års tid, tror jeg.

DM i weekenden

Næste opgave for Dufour og Cassidy er det danske mesterskab, der afholdes i weekenden. Her kommer Dufour som forsvarende mester.

- Jeg drømmer om at forsvare titlen. Men det er et stærkt felt, så der skal rides med fuld skrald på, for at det kan lykkes. Cassidy og jeg er i sindssygt god form, så vi går efter det helt store, siger Dufour.

DM bliver afholdt på Broholm Slot på sydfyn. Vi viser DM på dr.dk – lørdag viser vi paradressur fra kl. 14, mens vi om søndagen viser Senior DM fra kl. 15.30.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter