'Han kan ikke gøre mere': Rørt Dufour sejrede på ikonisk hest. Måske for sidste gang

Cathrine Dufour og Cassidy kan have været i konkurrence sammen for sidste gang.

Cathrine Dufour ses her på Cassidy i Göteborg i 2018. (Foto: TT News Agency © Ritzau Scanpix)

Cathrine Dufour og hesten Cassidy har været en ekvipage i eliten i rigtig mange år.

Siden 2010 har de dannet par på ridebanen, og den danske stjernerytter har selv for nylig kaldt den 18-årige hingst for ’en gammel dreng’.

Alligevel red de en freestylekonkurrence i verdensklasse, da de lørdag aften vandt ved World Cup-stævnet i Herning med en score på 87,115 point.

Sejren blev vundet foran danske Carina Cassøe Krüth, der også red en forrygende konkurrence.

Imponerende, særligt taget i betragtning af, at vinderekvipagen ikke havde redet sammen i konkurrence i halvandet år.

Derfor var det en meget rørt Cathrine Dufour, der hoppede ned fra sadlen efter triumfen på hjemmebane.

- Jeg har nærmest lyst til at gå ind og tage sadlen af ham nu. Han kan ikke gøre mere. Det er for vildt, at der er gået 11 år med ham. Det går lige i hjertet.

- Jeg ved, at han godt kan lide at gå i Göteborg, så der kunne jeg måske godt finde på at tage ham med. Men jeg har ikke planlagt noget til ham lige nu. Måske var det hans sidste konkurrence.

- Jeg bliver nødt til at komme hjem og se, hvordan han træner. Det er meget ham, der afgør det. Jeg træner ham ikke vildt meget i hverdagen, men hvis han er frisk, glad og skriger, når de andre heste skal på køretur, så må jeg tage ham med, siger Cathrine Dufour.

Dobbelt op i Herning

De seneste mange år har Cathrine Dufour og Cassidy sammen redet sig ind i verdenseliten.

Sammen har de vundet fem EM-medaljer for juniorer og seniorer. De deltog ved OL i Rio i 2016, og efter lørdagens konkurrence har de nu vundet World Cup-konkurrencen i Herning to gange.

Derfor mærker Cathrine Dufour også, at hjemmepublikummet elsker den firbenede del af den succesfulde ekvipage.

Og den kærlighed fik tårerne til at trille hos Cathrine Dufour efter sejren lørdag aften.

- Jeg tror nærmest, at publikum elsker ham lige så meget, som jeg gør. Det var en fest, og jeg kommer aldrig til at glemme det her.

- Tårerne trillede, fordi det her sandsynligvis er noget af det sidste. Det er meget følelsesladet, men det er virkelig på den gode måde.

Cathrine Dufour har siden begyndelsen af 2020 også haft konkurrencehesten Bohemian, der blandt andet var med til OL i sommer og EM for en måned siden.

Ved OL i Rio i 2016 blev Dufour og Cassidy nummer 13 (t.v.). Fem år senere blev hun nummer fire med Bohemian (t.h.) (Foto: tony Gentile © Scanpix Denmark / Foto: ALKIS KONSTANTINIDIS © Ritzau Scanpix)