I USA høster Nanna frugterne af at 'have spillet på flere heste'

Sidste år endte tre danske dressurryttere i top-5 ved World Cup-finalerne. I år er Nanna Skodborg Merrald med som eneste dansker.

Dressurduoen med Nanna Skodborg Merrald og vallakken Blue Hors Zepter er eneste danske ekvipage ved World Cup Finals i Nebraska. (Foto: © Imago/Ritzau Scanpix/Stefan Lafrentz)

Når sæsonfinalerne i dressur i aften løber af stablen, bliver det kun med én dansk rytter.

Sidste år var tre danskere med, da Cathrine Laudrup-Dufour vandt sølv, mens Carina Cassøe Krüth blev firer og Nanna Skodborg Merrald femmer.

Men i år er det kun sidstnævnte, der skal forsvare de danske farver i Omaha, Nebraska, hvor World Cup-finalerne afholdes.

Det skyldes flere ting. Først og fremmest, at Nanna Skodborg Merrald og særligt hesten Blue Hors Zepter har redet fremragende i kvalifikationerne, hvor ekvipagen vandt guld i tyske Neumünster.

Men også, fordi de to dressurkolleger ikke har lige så gunstige forhold.

Nanna Skodborg Merrald råder nemlig over flere heste og har derfor kunnet skifte mellem dem gennem kvalifikationen. I dressur er det ikke nødvendigvis en fordel, hvor selv den mindste fejl kan koste dyrt, men når det går, som det er gået med Zepter, ja så kan det godt betale sig at spille på flere heste.

Selvom det var ekvipagens blot andet stævne sammen gik Nanna Skodborg Merrald og Zepter hele vejen i Neumünster. Det var den danske dressurrytters første sejr i World Cup-regi. (Foto: © Imago/Ritzau Scanpix/Stefan Lafrentz)
Selvom det var ekvipagens blot andet stævne sammen gik Nanna Skodborg Merrald og Zepter hele vejen i Neumünster. Det var den danske dressurrytters første sejr i World Cup-regi. (Foto: © Imago/Ritzau Scanpix/Stefan Lafrentz)

For det har nærmest været plug and play fra dag ét med vallakken, og det kan være svært at tro, at de kommende sæsonfinaler blot er ekvipagens tredje stævne sammen.

- Det er noget, vi næsten ikke turde drømme om. Vi vidste godt, at vi begge to havde kvaliteterne til det, men man ved aldrig helt, om det lige kommer til at spille, når man sætter en hest og en rytter sammen, siger Nanna Skodborg Merrald.

Ikke alle har de muligheder

I modsætning til Merralds rotation har Carina Cassøe Krüth redet på den samme hest gennem hele kvalifikationen. Med tanke på sommerens EM har hun derfor valgt ikke at tage den lange rejse tværs over Atlanten for at ride sæsonfinale.

For sidste års sølvvinders vedkommende, Cahtrine Laudrup-Dufour, står hun lige nu uden hest, da hun i januar solgte Bohemian og måneder forinden sagde farvel til Vamos Amigos, som hun red VM-guldet til det danske landshold hjem på i Herning.

Nanna Skodborg Merrald føler sig derfor privilegeret over at arbejde et sted, hvor hun kan have flere heste til rådighed og dermed deltage i et af årets højdepunkter - sæsonfinalen i Nebraska.

- De fleste vil nok gerne have et par stykker at spille på, men det er ikke alle, der har muligheden for at have så mange topheste. De er dyre at få fat i, og de er også dyre at beholde, da det koster nogle penge, når de er på det her niveau, siger Nanna Skodborg Merrald, der er tilknyttet hestesportscentret Blue Hors.

Drømmer om podiet

Selvom samarbejdet er nyt, så ligger ekvipagen med Merrald og Zepter lunt i svinget til et topresultat i World Cup-finalen.

Selv mener Nanna Skodborg Merrald, at de bejler til en plads blandt de fem bedste.

- Det er et godt mål, men jeg drømmer rigtig meget om at komme på podiet. Det kræver, at jeg går forbi nogen, jeg ikke har været forbi før, siger den danske dressurrytter.

Nanna Skodborg Merrald (nummer to fra højre) vandt sidste år VM-guld i holdkonkurrencen sammen med Carina Cassøe Krüth (tv.), Cathrine Laudrup-Dufour (nr. to fra venstre) og Daniel Bachmann Andersen (th.). (Foto: © FRISO GENTSCH, Friso Gentsch/picture-alliance/dpa/AP Images)

Sidste år viste Cathrine Laudrup-Dufour vejen og vandt som den første dansker i 11 år en medalje ved sæsonfinalerne. Det betyder, at der er noget at leve op til for den eneste danske dressurrytter ved dette års World Cup-finale.

- Absolut. Jeg vil da gøre mit for at forsvare de danske farver.

- Det ville være en kæmpe drøm, men det er ikke noget, der ligger til højrebenet. Jeg kommer lidt mere som underdog, siger Nanna Skodborg Merrald.

Onsdag aften klokken 20.15 rider ekvipagen med Merrald og Zepter grand prix, inden der natten til lørdag rides freestyle-programmet, kür.