Laudrup-Dufour sælger både stjernehest og sæsonen for at sikre fremtiden: 'Det er sgu hårdt'

Cathrine Laudrup-Dufour har solgt hesten Bohemian.

Bohemian ses her ved OL i Tokyo. (Foto: © Alkis Konstantinidis)

Der var både kram og tårer, da den danske dressurstjerne Cathrine Laudrup-Dufour natten til mandag sagde farvel til staldens bedste hest, Bohemian.

Hesten er blevet solgt til Sportpferde Galleria. Et firma, der er ejet af den sydkoreanske OL-rytter Dong Seon Kim.

- Det var mega, mega hårdt at sætte ham på bilen i nat.

- Han har været ved mig i syv år, så han er en ven for livet og en hest, jeg aldrig vil glemme. Det er mega tough at være i sporten, hvis ikke du har uanede mængder af penge, siger hun.

På Bohemian har Cathrine Laudrup-Dufour blandt andet sikret sig en 4. plads ved OL i Tokyo, mens hun både vandt sølv og bronze på hesten ved EM i Rotterdam i 2019.

Men netop pengene blev afgørende for Cathrine Laudrup-Dufour, da hun skulle tage beslutningen om at sælge Bohemian.

Hun havde muligheden for at beholde den succesfulde hest, men valgte at prioritere et salg, da hun på den måde ville kunne finansiere karrieren de næste ti år.

Salgsprisen vil Cathrine Laudrup-Dufour ikke oplyse, men en OL-hest, der har vundet mange grand prix-sejre og EM-medaljer, er næppe billig.

- Skal jeg sikre mig selv i sporten, så bliver jeg nødt til at investere i nogle nye, yngre heste. Jeg har desværre ikke pengetræer til at stå i haven, og derfor var det her en mulighed, som kunne være med til at realisere nogle af mine drømme i fremtiden, forklarer hun.

Cathrine Laudrup-Dufour ses her på Vamos Amigos, som heller ikke er i stalden længere. (Foto: © FRISO GENTSCH, Friso Gentsch/picture-alliance/dpa/AP Images)

Sælger også sæsonen

Med salget af den 13-årige Bohemian fortæller Cathrine Laudrup-Dufour samtidig, at denne sæson sandsynligvis ikke bliver et ridt mod mange triumfer, som det har været tilfældet i de seneste sæsoner.

- Jeg er helt ude af verdensranglisten. Lige nu har jeg ikke en grand prix-hest, men jeg har nogle rigtig gode heste på vej. Det betyder, at sæsonen er væk for mig, men hvis jeg skal være lidt grov, så er det også først næste sæson, der bliver spændende, når der er OL, siger hun.

Denne sæson vil hun i stedet bruge på at debutere i grand prix med hesten Vividus, som Cathrine Laudrup-Dufour ser et meget stort potentiale i.

Det er forholdsvis tæt på OL, at du sælger din bedste hest. Er du ikke bange for, at du kommer til at gamble med OL næste år?

- Jo, selvfølgelig er jeg det. Men jeg har været til OL to gange tidligere, og hvis du kun lever fra det ene OL til det næste, så bliver livet lidt for kort.

- Selvfølgelig er det tæt på OL, men jeg lader mig ikke stresse. Jeg tror på mit og teamets evner, og skal det lykkedes at få gjort en hest OL-klar, så lykkes det. Hvis ikke, så kommer der OL igen.

I foråret sagde Cathrine Laudrup-Dufour også farvel til hesten Vamos Amigos, som hun havde med til VM i 2022, hvor det danske dressurlandshold vandt guld.