Med hesten solgt, var Daniels VM-chance væk - nu er makkerparret genforenet i Herning

Daniel Bachmann Andersen mistede kort før VM sin hest - og dermed sin plads på landsholdet.

Det danske dressurlandshold ligger rigtig lunt i svinget, inden holdkonkurrencen ved VM på hjemmebane i Herning løber af stablen lørdag og søndag.

Cathrine Laudrup-Dufour, Carina Cassøe Krüth, Nanna Merrald Rasmussen og Daniel Bachmann Andersen er alle en del af den absolutte verdenselite, og det giver store forventninger til, at det danske hold kan hente medaljer for første gang siden 1982.

For Daniel Bachmann Andersen, var pladsen ved verdensmesterskaberne på hjemmebane dog langt fra givet for bare to måneder siden.

Men deltagelsen hang ikke i en tynd tråd på grund af skader, sygdom eller manglende kvalifikation.

- Da vi nærmede os VM, blev det meget tydeligt, at at ejerne gerne ville sælge hesten inden mesterskabet, så jeg ikke havde mulighed for at ride, siger Daniel Bachmann Andersen.

Daniel Bachmann Andersen og Marshell-Bell har været fast makkerpar i de sidste to år. (Foto: © FRISO GENTSCH)

Sagen var den, at Daniel Bachmann Andersen ikke selv ejede hesten Marshall-Bell, som landsholdsrytteren ellers havde arbejdet med i to år, med målet om at toppe ved VM på hjemmebane.

Og desværre for den 32-årige danske dressurrytter, blev det i slutningen af maj endelig afgjort, at Marshal-Bell blev solgt til den østrigske U25-ryttter Nicola Ahorner.

Selvom Daniel Bachmann Andersen kender spillet, gjorde det alligevel ondt at se VM-deltagelsen fordufte for øjnene af sig.

- Jeg har været vant til det, når jeg aldrig har haft de finansielle muligheder for at holde på hesten. Men det gjorde ondt, siger Daniel Bachmann Andersen.

Når venlighed betaler sig

Heldigvis for Daniel Bachmann Andersen blev danskeren inviteret ned til Marshal-Bells nye familie kort efter salget. Her skulle han hjælpe med træningen og opstarten i de nye omgivelser. Daniel takkede ja til invitationen og drog afsted.

- Jeg ville gerne hjælpe, så hun fik en god start. Det blev en rigtig god tur med supersøde mennesker, men jeg havde slet ikke gjort mig tanker om at få ham tilbage, siger Daniel Bachmann Andersen.

Men som tiden skred frem, luftede den nye ejer tanken om at tage til Danmark sommeren over, sammen med sine heste for at træne. En idé der fik tankerne til at spire hos Daniel Bachmann Andersen.

- Hvis hun alligevel skulle herop, så kunne vi jo faktisk nå at give det et skud, siger Bachmann Andersen.

Den danske rytters drøm gik i opfyldelse, da Nicola Ahorner gik med til at udlåne Marshall-Bell sommeren over.

Med møje og hast gjorde makkerparret sig klar til konkurrencen i Aachen, der var eneste skud i bøssen for at kvalificere sig til verdensmesterskaberne.

- Jeg havde ham i lidt over en uge op til og var selvfølgelig nervøs. Det hele var sat i gang, fordi jeg så gerne ville på holdet, så det var nervepirrende, fortæller Daniel Bachmann Andersen.

Daniel Bachmann og Marshall-Bell udnyttede det allersidste skud i bøssen, ved konkurrencen i Aachen. (Foto: © IMAGO/Volker Essler/SVEN SIMON, imago/Sven Simon)

Missionen lykkedes. En sten forsvandt fra Daniel Bachmann Andersen hjerte, da deltagelsen ved VM var en realitet efter en rutsjebanetur af følelser.

- Det er fuldstændig vanvittigt. VM bliver på en eller anden måde knapt så nervepirrende, fordi jeg har været igennem det her. Nu er det egentlig bare nydelse, siger Daniel Bachmann Andersen.

Det bedste hold nogensinde

Betydningen af at kunne deltage ved verdensmesterskaberne sammen med netop Marshall-Bell, er ikke til at tage fejl af.

- Jeg har redet VM, EM og World Cup-finaler før, men jeg har ikke haft en hest, som er så god som Marhall-Bell er. Jeg kender ham så godt og har været med til at udvikle ham, hvilket betyder meget i forhold til hvordan man kan levere.

Nu er makkerparret så klar til holdkonkurrencen, hvor det danske landshold på papiret giver plads til at drømme stort.

Med en placering som nummer 11, er Daniel Bachmann Andersen den dårligst placeret af de fire danske ryttere på verdensranglisten. I holdkonkurrencen bliver medaljerne uddelt efter de tre bedste præstationer fra hvert hold.

- Det er det bedste, vi nogensinde har haft. Vi har aldrig haft så mange, der ligger så højt på verdensranglisten, og det er det, det hele handler om, siger Daniel Bachmann Andersen.

Daniel Bachmann Andersen har tidligere været udtaget til OL som reserve. Nu satser han benhårdt på at være en del af holdet i 2024 i Paris. (Foto: © Martin Sylvest)

For fremtiden krydser Daniel Bachmann Andersen fingre for, at hurlumhejet omkring deltagelsen ikke skal gentage sig. Danskeren er lige så stille begyndt at have mere at skulle have sagt, om de heste han arbejder med. Og så er der allerede nye heste på vej, når landsholdsrytteren atter skal skilles med Marshall-Bell efter VM.

- Jeg har blandt andet Zippo, som har klaret sig godt. Han står ikke på salgslisten lige foreløbigt. Så jeg har nogle stykker, der kan udfylde jobbet, så jeg kan være en sikker deltager på landsholdet. Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg gerne vil være med til OL i Paris om to år, siger Daniel Bachmann Andersen.