Ny dansk super-ekvipage brillerer i USA: 'Det er min største individuelle præstation til dato'

Nanna Skodborg Merrald og hesten Blue Hors Zepter leverede en stor præstation, da de vandt sølv i World Cup-finalen i dressur i Omaha, Nebraska.

Nanna Skodborg Merrald her under OL i Tokyo i 2021. (Foto: © HAMAD I MOHAMMED, Ritzau Scanpix)

For blot tredje gang skulle Nanna Skodborg Merrald op på ryggen af sin nye partner in crime, vallakken Blue Hors Zepter, til et stævne, da den nydannede ekvipage onsdag indledte World Cup-finalerne i dressur i Omaha, Nebraska.

Og da de to makkere så i nat dansk tid red af, var det med de helt store smil på læberne.

Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter var på forhånd ikke blandt topfavoritterne, men alligevel lykkedes det ekvipagen at ride sig til en imponerende sølvmedalje - endda med en personlig rekord i ekvipagens tredje kür sammen.

Se nogle af højdepunkterne fra sidstedagen af World Cup-finalen i videoen ovenfor.

En oplevelse og præstation som har lagt sig helt i toppen af Nanna Skodborg Merralds største øjeblikke i karrieren.

- Det er min største individuelle præstation til dato. Det er det uden tvivl. Vi (Danmark red.) blev verdensmester for hold i sommer, og det var en kæmpe oplevelse, men individuelt er det her det største, jeg har lavet.

- Jeg har lidt ondt i hovedet i dag. Vi fik fejret det i går aftes med lidt mange drinks. Men vildt fed fornemmelse. Helt vildt, siger Nanna Skodborg Merrald fra lufthavnen på vej hjem til Danmark.

En vild start på makkerskabet

Det er først i 2023, at Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter er begyndt at konkurrere sammen, så det har været med ekspresfart, at makkerparret er blevet en faktor blandt de bedste i verden.

At det er gået så hurtigt, kommer også bag på den ene af de to hovedpersoner, der bliver nødt til at tale på begges vegne.

- Det er jo to levende væsener, der skal finde sammen, hvor den ene er meget svær at snakke med, og man skal have det til at gå op i en højere enhed.

- Det handler meget om kemi, og det er ikke nødvendigvis sådan, at du kan tage den bedste hest og rytter i verden, og så virker det bare. Vi skal begge kunne lide hinanden for at få det til at fungere, og det er da lidt vildt, at det fungerer så godt så hurtigt, siger Nanna Skodborg Merrald.

Mod nye mål

I første omgang venter en lang tur hjem fra Omaha for Nanna Skodborg Merrald, men når jetlaggen har lagt sig og tømmermændene er sovet ud, så bliver øjnene rettet mod flere spændende opgaver - blandt andet et EM til efteråret.

I første omgang skal makkerskabet dog finpudses, og det er en hårfin balance.

- Det, der skal ske, er, at jeg skynder mig langsomt. Jeg skal have is i maven og tage et skridt ad gangen. Det er småting, jeg kan forbedre, og jeg skal egentlig mest af alt lære ham bedre at kende og forbedre de små ting. Men det er vigtigt ikke at forcere det, siger Nanna Skodborg Merrald.

- Lige nu skal han have lidt tid til at slappe og trække vejret lidt igen.

Der er dog ikke meget tid til at slappe af, for lige rundt om hjørnet venter et stort stævne i Tyskland, hvor Nanna Skodborg Merrald skal ride på flere forskellige heste.

I det helt store billede er det dog mest af alt forberedelse til sæsonens helt store mål - EM i Tyskland til september.

- Vi drømmer om at få en individuel medalje. Det er en kæmpe, kæmpe drøm, men jeg har svært ved at vurdere vores muligheder, for der er mange virkeligt dygtige ekvipager.

- Men det er klart en drøm, og vi tror på, at vi kan komme på podiet.

Nanna Skodborg Merrald var med, da det danske landshold vandt VM-guld i Herning sidste år. Dengang red hun på Blue Hors Zack, som er far til Zepter.