OL-håbefuld dressurrytter: Intense måneder venter

Anna Kasprzak er en af fire dressurryttere, der i dag har kvalificeret Danmark til OL. Alligevel kan hun ikke være sikker på at komme med til Rio.

(Foto: henning Bagger © Scanpix)

Arbejdet er kun halvt færdigt for Danmarks bedste dressurryttere.

- Det bliver nogle intense måneder, siger dressurrytteren Anna Kasprzak.

Sammen med tre andre ryttere har Kasprzak booket fire danske billetter til OL i Rio til sommer.

- Jeg er super glad over, at vi er nået så langt, at vi kan sige, at ”Danmark er kvalificeret”. Nu behøver vi ikke længere gå og tælle point for andre ryttere rundt omkring i verden, siger Anna Kasprzak.

Egen plads stadig i spil

Men selvom Kasprzak altså har sikret Danmark en plads ved OL, så kan hun ikke selv være sikker på, at hun kommer med til Legene i Rio.

Det er landstræneren, der egenrådigt afgør, hvilke fire danske ryttere han vil have med til OL. Og udtagelsen finder først sted tre uger før, det hele begynder i Rio.

- Men jo tættere, vi kommer på OL, jo bedre kan man danne sig et billede af, hvem der kunne være inde i billedet til at få en plads – alt efter, hvordan de forskellige rytteres resultater er.

- I første omgang handlede det om at få Danmark kvalificeret. Og fra nu af handler det så om for mig at få leveret nogle gode, solide resultater, så jeg forhåbentlig også selv er en del af holdet til sommer.

Kasprzak var med ved OL for fire år siden i London, hvor hun med dressurholdet fik en fjerdeplads i holdkonkurrencen.

- Det er stadig det største, jeg har oplevet. Så OL i Rio er en kæmpe drøm. Så jeg vil gøre, hvad jeg kan og lidt til for at komme med.

Dressurholdet til OL i Rio udtages den 16. juli.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve