OVERBLIK: Her skal du se med, når danskerne jagter historisk godt VM

Ifølge DR Sportens ridesportskommentator er det særligt i dressur, at vi skal holde øje med de danske deltagere.

Der er utrolig meget godt på programmet, når VM i ridesport afvikles på dansk jord. Herunder bliver du klædt på til de konkurrencer, du for alt i verden ikke må misse.

Der bliver nok at holde øje med, når verdens bedste ryttere og heste i den kommende tid duellerer i Herning.

Men er du typen, der er bange for at gå glip af det vigtigste, kommer her tre ting, du som rød-hvid-ridesportstilhænger absolut ikke må misse.

Ifølge DR Sportens ridesportskommentator, Birgitte Borch, er det nemlig i dressur, at der er størst chance for dansk succes.

- Vi har kun vundet VM-guld én gang, så det hvirvler ikke ligefrem ind med medaljer på kontoen. Men Danmark er en god dressurnation. Der er intet, der er sikkert overhovedet, men der er en virkelig god chance for, at det kan blive et historisk godt VM, siger Birgitte Borch.

Nedenfor kan du se de tre tidspunkter, hvor du, ifølge Birgitte Borch, med rette kan finde plads foran tv-skærmen.

Første guldchance søndag

Carina Cassøe Krüth kan sammen med resten af dressurlandsholdet forhåbentligt række tommelfingeren i vejret, allerede efter holdkonkurrencen på søndag.

Forventningerne til det danske dressurlandshold er skyhøje, og derfor kan det være en god idé allerede at se med på andendagen, hvor medaljerne i holdkonkurrencen bliver delt ud.

Her har Danmark tidligere nappet bronzemedaljerne i 1982, men med det nuværende holds form in mente, er der absolut gode chancer for at ryge helt til tops, mener Birgitte Borch.

- I år er holdet ualmindeligt godt og har vundet to af de seneste afdelinger af Nations Cup. Det er et pejlemærke for, at hvis det spiller for dem på dagen, kan de rent faktisk vinde, siger Birgitte Borch.

Men VM er ikke noget, dansk dressur har for vane at vinde. Det er sket én gang tidligere i 1986, da Anne-Grethe Törnblad sejrede i den individuelle konkurrence med hesten Marzog.

- Danmark har tit reddet med om topplaceringerne, men der har aldrig været nogle, hvor vi på forhånd har tænkt: 'Hold kæft mand, de kan tage guldet'.

Holdkonkurrencen løber allerede fra lørdag til søndag, og du kan følge med på DR2 fra lørdag klokken 11.00.

Onsdag kommer verdens bedste som perler på en snor

- Hvis du kun har tre timer til at se med fra Herning, så er det fra klokken 20.00 til 23.00 det foregår, konkluderer Birgitte Borch om onsdagens program.

Grunden til den klare udpegning af præmiekalven i det ellers travle VM-program skal findes i det udskildningsløb, der foregår de foregående dage.

Efter holdkonkurrencen når sin afslutning søndag, vil de 30 bedste ekvipager herefter kvalificere sig til mandagens Grand Prix Special, hvor endnu et sæt medaljer bliver delt ud. Onsdag bliver 30 så til 15, når freestyle-konkurrencen, eller "Kür", løber af stablen.

- Det er kogt ind til de bedste af dem allesammen, hvor det er meget intensivt, fordi de kun er 15. Der er simpelthen ikke en død periode, hvor du kan gå ud og hente kaffe, siger Birgitte Borch.

Derfor bliver det også en festdag, hvor der igen er gode chancer for dansk succes. Samtlige danske ryttere på dressurlandsholdet er nemlig i spil til deltagelse om onsdagen.

Højest på verdensranglisten er i øjeblikket Cathrine Laudrup-Dufour, der ligger både nummer to og tre med hestene Bohemian og Vamos Amigos.

- Du kan få et overblik over verdens bedste onsdag aften. Jeg synes personligt, det er en fest, fordi de kan slå sig løs individuelt. Og så har vi altså Cathrine Laudrup-Dufour, der kan blive individuel verdensmester, siger Birgitte Borch.

Finalen i freestyle kan følges på DR2, onsdag den 10. august fra klokken 19.50

Torsdag tager Tobias Thorning hul på guldjagt

Tobias Thorning Jørgensen er det sikreste danske medaljekort.

Vil du tænde flimmerkassen med bedst mulig chance for guld, skal du imidlertidig vente til torsdag, mener Birgitte Borch.

Her træder Tobias Thorning Jørgensen nemlig for alvor ind i verdensmesterskabet, når de individuelle konkurrencer i paradressurens grad 3 går i gang.

- Han er favorit. Ingen tvivl. På en god dag kan han endda vinde begge individuelle konkurrencer, siger Birgitte Borch.

Sidste år imponerede den 22-årige dressurrytter stort, da han og hesten Jolene tog guld ved de Paralympiske Lege i Tokyo. I år ser han også ud til at være klar til at jagte dobbelttriumfen ved VM i Herning.

- Det er noget andet med parasport, fordi det nogle gange også afhænger af atleternes helbred. Men Tobias har det godt, hesten har det godt og de fungerer godt sammen. Han er det sikreste bud på en guldmedalje, siger Birgitte Borch.

Tobias Thorning Jørgensen starter op i de individuelle konkurrencer torsdag den 11. august, fra klokken 14.00 på DR2.