Største ridesportsmesterskab på dansk grund nogensinde: Herning bliver vært for VM i 2022

Det internationale rideforbund har tildelt Danmark VM-værtskabet i 2022.

Der bliver hjemmebane til Cathrine Dufour og resten af de danske ryttere, når VM i 2022 rammer Danmark. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

Man rider ikke den dag, man sadler.

Ting tager tid, og nu kan danske ridesportsentutiaster efter flere år med store begivenheder se frem til besøg fra toppen af poppen, når Danmark bliver vært for VM i dressur, paradressur, ridebanespringning og voltigering i 2022.

Det har det internationale rideforbund (FEI) netop besluttet.

Det bliver det største internationale ridesportsmesterskab på dansk grund, skriver Dansk Ride Forbund på sin hjemmeside, og der forventes at komme op mod 200.000 forbi, når MCH Arena, Jyske Bank Boxen og Messecenter Herning danner ramme om det enorme event.

- Man skal tænke stort, ellers opnår man aldrig store ting. Tænk, hvad det betyder for dansk ridesport, at vi i 2022 skal have den allerstørste sportsbegivenhed på dansk grund. Værdien taler for sig selv, og vi er virkelig glade for den store mulighed, det er, siger Ulf Helgstrand, formand i Dansk Ride Forbund, til forbundets hjemmeside.

Messecenter Herning har vist, at det kan rumme enorme ridesports-arrangement- er. Den årlige hingstekåring tidligere på året havde næsten 70.000 besøgende. (arkivfoto) (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Også i værtsbyen Herning har de svært ved at få hænderne ned, siger borgmester Lars Krarup.

- Med et VM i tre olympiske discipliner kan vi forvente os sport i verdensklasse og rigtig mange besøgende i både Herning og hele regionen i august 2022, siger Herning-borgmesteren.

Der var i alt ti lande, som bød ind på VM-værtsskabet, men der blev i begrundelsen fra det internationale rideforbund lagt vægt på, at Herning har rammerne og erfaringen til at skabe storslåede arrangementer.

Verdensmesterskabet i dressur og springning i Herning vil være en del af kvalifikationen til OL i 2024 i Paris, mens para-dressur tæller i jagten på en plads ved de Paralympiske Lege.

Herning har tidligere haft værtskabet for store ridesportsevents. I 2013 var både EM i dressur, para-dressur og springning forbi den midtjyske by.