Sygdom og selvstændighed gør Dufour til storfavorit ved DM i dressur

Søndag er der finaler ved DM i dressur, som bliver afholdt i nordjyske Uggerhalne.

Cathrine Dufour ses her på hesten Cassidy, der også er med til DM. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

Medaljeskabet er godt fyldt op hjemme ved dressurrytteren Cathrine Dufour.

Med tre DM-guldmedaljer de seneste fire år er det ikke for meget at skrive, at hun kender vejen op på podiets øverste trin: Der, hvor champagnen flyder og tandpastasmilet er lidt større.

I år kan hun meget vel ende med at tage samme skridt, når finalerne ved danmarksmesterskabet er afgjort søndag eftermiddag.

Sidste års guldvinder, Daniel Bachmann Andersen, har nemlig takket pænt nej til at stille op ved årets konkurrence. Efter at have opsagt sin stilling på stutteriet Blue Hors har han kastet sig ud i et liv som selvstændig. Det har betydet, at han ikke når at have en DM-hest klar til weekenden.

Samtidig er sidste års bronzevinder, Agnete Kirk Thinggaard, også blevet streget fra deltagerlisten i det nordjyske.

Til ridehesten.com siger hun:

- Jeg har haft syge børn hele ugen, og er nu selv blevet syg. Sådan er det jo i en børnefamilie! Ærgerligt, men der er bare ikke noget at gøre. Hestene har det godt, er i form og er sunde og raske - denne gang er det altså rytteren som må bukke under.

Dufour ligner en vinder

Det efterlader Cathrine Dufour tilbage med titlen som storfavorit til at vinde årets danmarksmesterskab, mener DR Sportens ekspertkommentator Bjarne Nielsen, der tidligere har trænet det danske ungdomslandshold og det norske seniorlandshold.

- Cathrine Dufour har et forspring. Hun er fantastisk dygtig og kommer aldrig med en hest, der ikke er gjort topklar. Der kan selvfølgelig altid ske en lille fejl her og der, men hendes heste er optimalt trimmet. Det har hun vist så mange gange. Og samtidig vil hendes rutine også gøre en forskel, siger han.

Efter lørdagens program har Cathrine Dufour da også lagt sig i spidsen på hesten Cassidy foran Carina Cassøe og Andreas Helgstrand. Derfor er planen for søndagen da også klar for Dufour.

- Jeg kommer til at trykke fuldt i bund igen og give max speed. De er jo lige i hælene på mig, så jeg rider efter det helt store og rider bare så godt, som jeg kan.

- Jeg kender min freestyle sindssygt godt, og jeg kender musikken virkelig godt, så jeg rider bare alt, hvad remmer og tøjler kan trække og håber, at det er nok, siger Cathrine Dufour.

På grund af corona er danmarksmesterskabet stort set det eneste stævne i år, og derfor får den også et nyk opad.

- Jeg kan mærke, at det betyder meget mere, end det har gjort for mig før. Jeg har vundet DM rigtig mange gange, men nu har vi ikke haft en skid stævner, så pludselig er det årets højdepunkt, så jeg vil gerne gøre det så godt, som jeg kan, siger Dufour.

Cathrine Dufour blev nummer 13 i den individuelle konkurrence ved det seneste OL. (Foto: tony Gentile © Scanpix)

Til gengæld skal Cathrine Dufour til at dreje ridehjelmen og kigge efter ny konkurrent ved årets danmarksmesterskab.

Den firedobbelte danmarksmester Andreas Helgstrand er nemlig hoppet tilbage i sadlen. Og da han samtidig kan glæde sig over at have hjemmestaldsfordel, kan det ende med at blive utroligt spændende, vurderer Bjarne Nielsen.

- Han kommer blandt andet med hesten Fiontina, der tre gange tidligere har vundet verdensmesterskabet for unge heste. Den har et enormt potentiale. Men det er et forholdsvis kort bekendtskab mellem de to. Derfor tror jeg ikke umiddelbart, at han kan snige sig foran Cathrine Dufour.

Du kan følge finalerne ved DM i dressur direkte på DR2 fra klokken 15.